România Noului Val- paşi către o nouă elită

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ţara noastră trece prin schimbări dramatice, greu de sesizat fără o lupă. Justiţia, economia, situaţia externă sunt teme care încing firele şi undele invizbile ce ne transportă informaţia.

                     

Dragii mei cititori vă prezint două tablouri. Primul tablou se numeşte România în prezent. Este pictat de un maestru orb care a  folosit culori violente şi sumbre. Corupţie mare, degradare morală, aviditate, lipsă de dorinţă, tineri pierduţi în oraşele ţării, bătrâni fără pensie, medici şi pacienţi înjosiţi de acelaşi sistem, profesori şi elevi batjocoriţi, instituţii indiferente ale statului, violenţă socială, castrarea normalităţii şi a bunului simţ.

      Al doilea tablou se numeşte România noului val. Este o pânză nouă în care sunt aruncate câteva culori vesele pline de optimism. 77 de tineri care îşi doresc o nouă ţară, un nou viitor, o siguranţă pentru prezent şi viitor, deplin respect şi profundă recunoaşterea pentru munca depusă.

       Această nouă generaţie este una disruptivă nu distructivă. Dacă elitele actuale sunt în mare parte distructive noua generaţie este disruptivă. Mă refer la la contraelitele care au uzurpat termenul nobil de elită. Aceşti tineri, 77, au în comun un singur cuvânt creaţia. Trăiesc pentru a crea o societate mai bună şi o ţară mai bună.

        Mă vor acuza mulţi de optimism exagerat, idealism sau sărăcie a duhului dacă pot crede că 77 de tineri vor schimba ceva. Da cred cu adevărat. Vă rog să citiţi şi să îi descoperiţi şi să realizaţi un lucru uriaş, sunt mult mai sunt mulţi ca ei, ca noi, care doresc o schimbare.

          De ce toată lumea vorbeşte de schimbare ? V-am prezentat tabloul  României. Mă uit la acest tablou şi mă sunt dezolat dar nu resemnat. Revolta pe care o simt nu se poate exprima în cuvinte, este o indignare pe Istorie şi pe neputinţa de a schimba cursul acesteia. Nu sunt un determinist convins, cu atât mai puţin un fatalist dar cred că acţiunile noastre pot fi influenţate de anumiţi factori.

           Ecuaţia la care se rezumă România noului val este simplă : 77 de tineri plus o doză de curaj şi de speranţă egal transformarea elitei României dar şi a societăţii în ansamblu.

Această transformare nu poate avea loc peste noapte, ea necesită timp, răbdare şi multă chibzuinţă.

         Vă mărturisesc…am fost onorat şi sunt onorat să particip la acest proiect editorial, care va deveni  o cărămidă în edificarea unei noi elitei.

   

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite