România scapă de ger pentru câteva zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de arhivă
Imagine de arhivă

Temperaturile vor fi pe creştere la nivelul întregii ţări în următoarele zile, dar vremea se va menţine rece, atrag atenţia meteorologii.

Pe timp de zi, mercurul din termometre nu va mai coborî sub zero grade Celsius, cel puţin până miercuri, când temperaturile vor fi din nou joase. „Nu mai ţine frigul. E mult spus că intrăm într-un proces de încălzire, dar vom avea fluctuaţii de temperatura. În orice caz, nu va fi comparabil cu ce am avut până acum. Temperaturile pe timpul zilei vor deveni pozitive în mare parte din ţară. Chiar şi noaptea, în regiunile intracarpatice, în Banat, în Crişana şi în Maramureş vor fi temperaturi pozitive. Miercuri se răceşte puţin, astfel că cel mai cald ar putea fi în zona Olteniei şi cu precădere în zona deluroasă a acesteia, cu temperaturi la fel, de 8-9 grade Celsius”, au explicat specialişti din Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). 

Potrivit acestora, valorile care vor fi înregistrate în aceste zile sunt uşor peste cele normale pentru această perioadă din an.

Polul frigului din Lunca Dunării

„Maximele cele mai scăzute, atât azi, cât şi marţi, vor fi în Lunca Dunării. S-a tot vorbit că polul frigului este acolo. De fapt, în Lunca Dunării se formează o peliculă de ceaţă şi de nori joşi care nu lasă solul să se încălzească. În consecinţă, temperaturile rămân mai scăzute. Aceasta este şi singura zonă unde temperaturile mai rămân negative. Azi, acolo vor fi minus 3, minus 4 grade Celsius şi marţi vor fi minus 2, minus 1 grad Celsius, dar pe miercuri, joi, temperaturile vor creşte în Lunca Dunării din estimările pe care le avem până acum”, a completat meteorologul de serviciu. 

În ceea ce priveşte ninsorile, ele nu vor lipsi în următoarele zile, dar vor fi mai slabe din punct de vedere cantitativ. „Avem nişte precipitaţii pe nord-vestul ţării, dar ele sunt pe arii restrânse, slabe cantitativ. Mai multe ar fi în această noapte în vest, nord, centru. Marţi noapte va fi însă o pătrundere mai rece şi vor apărea precipitaţii mixte în Transilvania. Zonele montane oricum sunt cu lapoviţă şi ninsoare. De asemenea, sunt şanse mari să apară ninsori şi în zona deluroasă a Munteniei, prin nordul Moldovei. Trecător vor mai fi ninsori dar nimic semnificativ şi cu depunere de strat”, a explicat specialistul în meterologie. 

Cum va fi vremea în Capitală 

În Capitală, meteorologii se aşteaptă la o creştere „anemică” de temperaturi. „E o creştere de temperaturi mai puţin vizibilă în condiţiile în care e foarte probabil să avem nebulozitate joasă, ceaţă, nu o să mai fie un cer frumos cum am avut în sfârşitul de săptămână care a trecut. În mod normal, ar trebui să ne mai încălzim. În schimb, chiar dacă ziua nu vor creşte prea mult temperaturile, amplitudinea va fi mai mică. Diferenţa de la noapte la zi nu va mai fi atât de mare, nu vor mai coborî nopţile până spre minus 10 - 12 grade Celsius”, a conchis meteorologul. 

Marţi noapte se vor înregistra minus 6 grade Celsius în Bucureşti iar miercuri noapte minus 2 grade Celsius.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite