România Nouă Socialistă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

În aceste momente confuze pentru ţară şi popor, consider că o direcţie spre socialism ar fi benefică. Să se oficializeze un nou socialism. Nu socialismul „cu faţă umană“, ci unul adaptat la nevoile românilor.

Adeziunea la un nou socialism în România ar calma spiritele iritate şi scandalizate de capitalismul bezmetic, care se desfăşoară de 27 de ani (şi nu se mai termină!). Românii nostalgici după „epoca de aur“ n-ar mai avea motive de frustrări: construim socialismul! Fără greşelile trecutului, avem experienţă! Acest bagaj va fi foarte important în făurirea noului socialism, mă rog, comunism!, pentru că va contribui cu forţe proaspete la o relansare mult aşteptată. Nu va fi o întoarce în istorie, nici un pas înapoi, Doamne fereşte!, ci un refreshing. Aşa cum un brand lansează sub-branduri (ultra, forte, new formula), aşa şi socialismul poate fi supus unei formule de rebranding. Vor fi destui consultanţi care să contribuie la noul socialism. (Actualul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader, ar fi un tovarăş de nădejde, de exemplu.)

La cei nostalgici se vor adăuga tinerii dezamăgiţi de capitalism, care nu sunt interesaţi de istorie (exterminări, crime, abuzuri), dar care au aflat de la cei bătrâni că „înainte“ era ordine, disciplină, românii aveau locuri de muncă, se construiau blocuri, socialismul era o ofertă valabilă. Şi hipsterimea română ar fi fericită, „hipsterii de azi, UTC-iştii de mâine!“. (Rima n-a ieşit, dar merge şi-aşa!)

Până şi românii care au îmbrăţişat deja valorile capitalismului, puţini şi anemici în spaţiul public, se vor resemna cu această oficializare: România Nouă Socialistă. Nu se vor mai lamenta, nu vor mai acuza în stânga (PSD) şi-n dreapta (PNL?), nu-şi vor mai consuma teoriile despre piaţa liberă, concurenţa loială, iniţiativa privată, bla-bla-uri...

Să fie un partid unic care să se comporte blând, înţelegător şi responsabil cu poporul.

Statul socialist va avea grijă de toţi românii. Asta ar fi esenţa trecerii României la noul socialism! Adică, să fie un singur partid, hai, dom’le, că nu-i dictatură, e socialism!, un partid care să se comporte blând, înţelegător, înţelept şi responsabil cu poporul. Să fie un partid bun. Partidul (nu neapărat comunist, ca să nu speriem lumea cu comuniştii!) să rezolve nevoile poporului.

Să se înţeleagă bine acest parcurs al României! În loc să se tot bată fierul pe valorile democratice şi capitaliste din prezent, de ochii UE sau SUA, mai bine românii să facă ceea ce ştiu ei mai bine: socialismul. Partidul unic le-ar aduce liniştea românilor. Cum ar arăta talk-show-urile TV cu un singur partid? Echilibrate şi coerente. Dar nu acesta ar fi marele câştig! Partidul să bată în cuie şi preţurile la produsele alimentare şi nealimentare. Dacă nu sunt bani de-ajuns, partidul să tipărească. Să se muncească în ţară şi să nu mai plece românii în străinătate... Problemele pe agenda socialismului din România ar fi multe, dar partidul, cu bunătate şi abnegaţie, ar putea să le rezolve în câteva decenii.

Cred că vremea în care românii vor reveni la valorile socialismului nu este prea departe. De ce să mai pierdem timpul? Hai, la luptă, tovarăşi!

Opinii

Mai multe de la Petre Barbu


Ultimele știri
Cele mai citite