Românii continuă să nu poarte mască. Amenzi în valoare totală de peste 169.000 de lei, în urma controalelor Poliţiei Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Amenzi în valoare totală de peste 169.000 de lei au fost aplicate vineri, 23 octombrie, în urma unei acţiuni în localurile, pieţele, mijloacele de transport în comun, dar şi în parcarea unui complex comercial din sectorul 1 din Municipiul Bucureşti, a poliţiştilor Capitalei împreună cu poliţişti locali.

Peste 550 de poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti împreună cu poliţişti locali, au desfăşurat o acţiune în vederea verificării respectării măsurilor care se aplică pe durata stării de alertă pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid 19, precum şi pentru respectarea altor acte normative în vigoare.

Acţiunea a vizat peste 1000 de obiective precum restaurante, terase, localuri de tip fast-food şi autoservire, dar şi 850 de mijloace de transport în comun.

În urma acţiunii au fost legitimate peste 3100 de persoane, fiind identificate peste 700 de persoane care nu respectă măsurile de protecţie individuală, acestea fiind sancţionate contravenţional cu amenzi de 93.000 de lei, iar pentru nerespectarea măsurilor privind carantina şi izolarea au fost aplicate amenzi de 38.000 de lei, de asemenea au fost aplicate amenzi şi pentru nerespectarea altor acte normative în vigoare.

Sancţiunile au fost aplicate preponderent pe linia nepurtării măştilor de protecţie, iar în cazul societăţilor comerciale pentru nerespectarea distanţei minime între mese, a depăşirii numărului maxim de persoane la o masă, pentru nerespectarea orei de închidere a activităţii şi pe linie de siguranţă a alimentelor şi protecţia incendiilor.

Au fost dispuse şi măsuri de confiscare în valoare de 1200 lei pentru produse alimentare neconforme. Acţiunea a beneficiat şi de sprijinul specialiştilor din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor Bucureşti.

De asemenea, ieri, poliţiştii Capitalei au purtat şi discuţii libere cu cetăţenii, prin care li s-a adus la cunoştiinţă faptul că purtarea măştii este obligatorie atât în spaţiile închise dar şi în spaţiile deschise pentru preîntâmpinarea răspândirii virusului Covid 19. Reamintim că ieri seară, poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Brigada Rutieră, Secţia 2 Poliţie şi Serviciul Acţiuni Speciale, cu sprijinul Jandarmeriei şi Registrului Auto Român, au intervenit în parcarea unui complex comercial din sectorul 1, unde începeau să se strângă mai multe persoane, zona fiind cunoscută pasionaţilor de drift. 

În acest sens au fost aplicate 75 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 30.000 lei - dintre care 64 pentru deficienţe la sistemul de evacuare noxe, modificări neomologate, precum şi alte deficienţe tehnice, 6 sacţiuni pentru nereguli privind legislaţia rutieră şi 5 sancţiuni pentru nerespectarea Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. De asemenea, ca măsuri complementare au fost reţinute 27 de certificate de înmatriculare şi au fost ridicate 5 seturi de plăcuţe.

Poliţiştii anunţă că acţiunile vizate vor continua.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite