Societate

articolul anterior articolul urmator

Românii care muncesc în străinătate nu ştiu în ce condiţii se pot întoarce în  România de sărbători

2
5 Dec 2021 10:56:43
Autor: Maria Ţaga

Românii care muncesc în străinătate nu ştiu în ce condiţii se pot întoarce în  România de sărbători, mai ales dacă ţările din care vin sunt pe lista roşie. Autorităţile au anunţat că vor lua o decizie privind noile restricţii săptămâna viitoare.

Persoanele nevaccinate şi care vin din zona galbenă şi au test RT-PCR scapă de carantină dacă vin din zona galbenă. În acelaşi timp, persoanele care vin din zona roşie, stau în carantină dar pot ieşi în a opta zi cu test negativ, potrivit observatornews.ro

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă Raed Arafat a cerut obligatoriu testare pentru vaccinaţi sau nevaccinaţi la intrarea în ţară şi chiar de mâine. Ministrul sănătăţii respinge însă ideea. Abia săptămâna viitoare se va lua o decizie.

În acest moment, Franţa şi Portugalia vor intra pe lista roşie, iar Spania şi Suedia, pe cea galbenă.

În ultimele 24 de ore au fost raportate sub 1.000 de cazuri de Covid-19.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

= aceeaşi mizerie
5.12.2021, 16:34:04

Mă "distrează" cum titrează bombastic (pe bani, bineînţeles), aproape toată mass-media, că persoanele care se întorc în ţară de sărbători, vor trebui să îndeplinească anumite condiţii (ca şi cînd altfel n-ar fi lăsate să intre în ţară), doar-doar or mai induce un pic de panică, şi or mai convinge cîţiva nehotărîţi să "pună umărul" la zemele chimice. Staţi liniştiţi dragi români din Diaspora, fiindcă nimeni nu va fi "întors" de la graniţă. Poate vor exista ceva "figuri"/şicanări din partea "organelor" de la vamă, dar nimic mai mult...

-9 (9 voturi)
ion carutasul
5.12.2021, 17:10:56

Daca esti roman plecat la rude in Vest,o saptamana ,nu mai ai un ban si te trezesti pe Otopeni pus sa platesti un test PCR 180 ron ,la intoarcere . Cum faci ? Daca ai aia 180 lei pentru taxa auto in parcare , Cum faci platesti testul si pleci pe jos 200-300km . Iesirea din parcare nu se negociaza ,este controlata automat .

Modifică Setările