Societate

articolul anterior articolul urmator

Românii, printre cei mai afectaţi de poluare în UE. Pierd opt luni din viaţă

4
16 Nov 2019 16:34:28
Autor: George-Andrei Cristescu
FOTO: Arhiva Adevărul
FOTO: Arhiva Adevărul

Un studiu recent arată că românii pot pierde până la opt luni din viaţă din cauza poluării, peste media din Uniunea Europeană, care ajunge la 5,7 luni.

Oameni de ştiinţă din întreaga lume au lucrar la acest calcul, inclus într-un raport care evaluează impactul pe care îl au schimbările climatice şi poluarea asupra sănătăţii.
 
Românii, maghiarii şi polonezii, sunt cetăţenii europeni cei mai afectaţi de noxe. Autorii studiului susţin că e importantă combaterea poluării, pentru că numai aşa vor putea fi salvate vieţi. Ei propun eliminarea centralelor pe cărbune şi subliniază că ar fi de preferat transportul în comun, precum şi alegerea unor diete bazate pe recolte agricole de sezon.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Smeritu Pahomie
16.11.2019, 17:37:31

Ce poluare mai avem noi acuma dupa ce ne-am distrus intreaga Economie Nationala...? Nu mai avem nici fabrici si nici combinate...nici agricultura intensiva.... 8 luni pierd doar PZD-istii care au mai ramas in tara s-o jefuiasca......ca Diaspora-i departe ....la aer curat....

+1 (1 vot)
defu gabi
16.11.2019, 18:37:29

Da, poluarea in Romania a scazut la nivelul perioadei antebelice... Industria disparuta si populatia imputinata sunt cauzele principale... De ce pun astia iar placa cu poluarea? Banuiesc ca vor sa mai inventeze niste taxe... Foamea de bani nemunciti e tot mai mare in aparatul de stat...

+1 (1 vot)
Un cititor
16.11.2019, 18:43:32

"Ei propun eliminarea centralelor pe cărbune şi subliniază că ar fi de preferat transportul în comun, precum şi alegerea unor diete bazate pe recolte agricole de sezon. " Interesant ce propun referitor la mancare. Iar cand o USR-ista a comentat ceva despre fasole ex., a fost batjocorita ....de toti "desteptii" !

Vasile Naftuli
16.11.2019, 19:55:19

Dar ce industrii ne poluează, doar petrolul la Ploiești pote și ceva la Năvodari.

Modifică Setările