S-a dat startul competiţiei „Pentru Femeile din Ştiinţă”. Tinerele pot câştiga burse de zeci de mii de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: phys.ro
FOTO: phys.ro

Competiţia „Pentru Femeile din Ştiinţă”, ajunsă anul acesta la cea de-a 10-a ediţie, se adresează tinerelor cercetătoare din România şi este demarată de către Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO) şi o companie privată. Începând cu 6 mai, tinerele interesate îşi pot depune candidaturile.

Cercetătoarele din România cu vârste de maximum 35 de ani, care fie sunt doctorande, fie au obţinut titlul ştiinţific de doctor şi urmează un program de pregătire postuniversitară în România, se pot înscrie în programul de burse private prin depunerea dosarelor de candidatură pe platformă, până pe 23 iunie inclusiv. 

Astfel, acestea pot câştiga burse de câte 42.000 de lei fiecare pentru finanţarea unor activităţi de cercetare desfăşurate pe teritoriul României. Programul de burse sprijină comunitatea ştiinţifică locală prin acordarea a patru burse, cu valoarea totală de 168.000 de lei, pentru patru tinere cercetătoare din ariile Ştiinţele Vieţii şi Ştiinţele Fizice.

„Suntem bucuroşi să anunţăm lansarea celei de-a 10-a ediţii a competiţiei „Pentru Femeile din Ştiinţă”, ocazie cu care invităm întreaga comunitate ştiinţifică din România să ni se alăture în efortul de a aduce în faţa juriului cât mai multe tinere cercetătoare remarcabile. Ne dorim ca prin acest proiect să le sprijinim evoluţia profesională şi totodată să le premiem devotamentul femeilor din lumea fascinantă a ştiinţei” a declarat Simona Fîrtat, reprezentanta companiei private, care, în parteneriat cu UNESCO, oferă burse tinerelor cercetătoare.

Proiectele înscrise vor fi jurizate în perioada 24 iunie – 30 septembrie 2019, iar câştigătorii vor fi anunţaţi la finalul lunii octombrie 2019.

„Succesul din ediţiile anterioare ne îndreptăţeşte să credem că această ediţie jubiliară se va bucura de un şi mai mare interes. Femeile au fost şi rămân o forţă extraordinară în cercetare. Intervenţia şi sprijinul mediului privat nu fac decât să potenţeze şi mai mult contribuţia femeilor, cu precădere a celor tinere, la cercetarea ştiinţifică şi aplicativă. Aceste realităţi corespund întocmai obiectivelor şi idealurilor UNESCO” a declarat Ani Matei, Secretar General CNR UNESCO.

275 de tinere beneficiază de programe de bursă naţionale sau regionale în fiecare an. Dintre acestea, cele mai promiţătoare 15 femei de ştiinţă sunt selectate în cadrul programului Internaţional Rising Talents.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite