Societate

articolul anterior articolul urmator

Sărăcia afectează tot mai mult bătrânii României

3
16 Oct 2019 19:26:58
Autor: Vlad Terteleac
foto Arhivă
foto Arhivă

Datele Eurostat arată că în anul 2018 peste o treime din vârstnicii României erau în risc de sărăcie, situaţia ajungând la cele mai grave cote din ultimul deceniu, conform unui comunicat de presă al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România.

Mai exact, o treime din populaţia de peste 65 de ani a României se afla, în 2018, în risc de sărăcie, adică aveau venituri sub 60% din mediana naţională. Ponderea persoanelor aflate în această situaţie este cea mai mare din ultimul deceniu, iar din 2015 în prezent ponderea vârstnicilor aflaţi în risc de sărăcie nu a scăzut niciodată sub 32%, arată Monitorul Social.
 
Nu toţi vârstnicii sunt, însă, afectaţi în mod identic. Femeile sunt afectate în mod disproporţionat, probabilitatea ca o femeie vârstnică să fie în risc de sărăcie fiind mai mult decât dublă prin comparaţie cu a bărbaţilor. În 2018, 43,4% din totalul femeilor de peste 65 de ani se aflau în risc de sărăcie, faţă de 19% în cazul bărbaţilor de peste 65 de ani. 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Tomescu Tom
16.10.2019, 20:20:06

Un amanunt curios ...cum se face pensionarii aia de 40 si ceva de ani , nu se plang de saracie ??? Si nici aia de 50 de ani .. Doar oamenii cu 40 de ani de munca .. si peste ...doar aia sunt saraci .. Cum se explica fenomenul .. ??? Oare saracia ii afecteaza doar pe cei care muncesc mai mult ?

+2 (2 voturi)
Carmen Florea
16.10.2019, 22:15:54

... cum adica? nu cred ! Tara scoasa 'decat' din noroaie, majorari peste majorari 24 din 24, batranii in al noualea cer de atata bunastare, vorba lu' D(eo)aia, pe scurt, psd are grija, acum chiar nu promoveaza noul guvern daca asta la randul lui, nu semneaza 'bunastarea' boborului, bunastarea aia, pe care o cloceste psd de 27 ani la guvernare din 30: saracie-lucie, dar o mana de f.talai cu tot cu amante cu salarii de zeci mii lei si pensii speciale pe 2 ani dormiti in parlament, cate 10-15 locuri de 'munca' la buget ei cu tot clanul de tractoristi analfabeti, asadar, cine munceste n-are, cine taie frunze, are la Rumania. Dar nu mi-e rusine nici cu boboru': cand o cauti, o gasesti ... pe la Parascheva ..., exact ce le trebuie celor ca olguta, pulguta, fulguta, cocuta si alte panarame: un bobor cretincios, care se va lafai 'dincolo' daca-i cumintel aici, daca se razvrateste, il mananca focul iadului ...

OmTacut
17.10.2019, 12:47:26

Nu uitati sa cumparati cat mai multe rachete "Patriot".

Modifică Setările