articolul anterior

Sărăcia şi săracii - scurt eseu pe o temă nepopulară

6
21 May 2019 11:49:54
Maria Cernat
Sărăcia şi săracii
Sărăcia şi săracii

6 Comentarii

Depeter
21.05.2019, 13:04:52

Eu ca persoana fizica pot sa ma gandesc la o pensie speciala, sau la o pensionare pe la vreo 50 de ani ?! Pot sa sper ca impozitele din ultima declaratie vor ajunge in 0,2 metri de autostrada, sau in detergentul pentru spitalul local ?! Pai nu! Suntem saraci si fuduli, imbracam de gucci in picioare cu papuci'! Cu austeritatea lui Boc si actiunile Dna erau sperante ...

+2 (2 voturi)
Sorin Muncaciu
21.05.2019, 20:26:02

Doamna Cernat, tot respectul pentru eseul dumneavoastră ! Așa este, generații de tineri educați la școala neoliberalismului victimizează sărăcia și săracii ignorând total faptul ca aceștia sunt victimele sistemului și politicilor eugenics , practicate și teoretizarea de oligarhia bancar corporatista și tehnocratii din solda acesteia. România a fost victima “ the Shock Therapy” neoliberala , ironia face chiar oponentul strategiei , domnul Nastase sa fie cel care a implementat aceasta politica prin tratatul de aderare la UE ! Consider ca, exercițiul intelectual care merita sacrificiul nostru este acela da a găsi cauza primara a sărăciei ! In opinia mea aceasta este subdezvoltarea !! Cauzele subdezvoltării însă , sunt multiple și insidioase , totuși, părerea mea este ca totul pornește de la capitalul de dezvoltare !! Principalul vinovat pentru adoptarea și practicarea neoliberalismului in domeniul bancar este domnul Isarescu și gasca securista de la BNR! Legea bancară , articolul cred 3 , prevede expres ca guvernul României nu poate fi finanțat direct de Banca Naționala . Astfel , care sunt opțiunile guvernului pentru bani de dezvoltare : piața bondurilor cu dobânda, împrumuturile de la bancile comerciale străine cu dobânda sau organizatii financiare internaționale FMI,BM , BCE cu dobânda și condiții anexate . Deci , sistemul domnului Isarescu este by design ca România sa între in datorii (100 miliarde) , criteriul deficitului lasă practic numai taxele ca sursa de venit pentru dezvoltare. Nu mai vorbim de aberația , prin care , BNR împrumuta guvernul prin intermediul băncilor străine cu dobânda! Legea bancară este un act neoliberal care practic sugruma dezvoltarea României. Mai mult, prin dispariția băncilor cu capital românesc, dezvoltarea IMM-urilor, industriei este lăsată la bunul plac al creditului băncilor comerciale străine ! Cum naiba sa avem dezvoltare armonioasa , in slujba cetățenilor romani când, creditul, alocarea creditului , condițiile de creditare se afla pe mâna bancherilor străini ! Aceasta este cruda realitate , de aceea, BNR are independența totala fata de guvernul și Parlamentul roman și , este apărată de serviciile de securitate românești și, probabil străine. Pana când, nu vom aboli legea bancară și nu vom restabili suveranitatea statului roman asupra BNR , aia de la Bilderberg cu sortulet, susținătorii domnului Isarescu ne vor rade in nas chiar de pe sălile Parlmentului României , iar majoritatea populației nu va ieși din sărăcia lucie in care Supraviețuiește !!

+1 (1 vot)
Lucian Pufu
22.05.2019, 13:49:11

Sorin Muncaciu Domnule, traiesti in capitalism - sau asa ar trebui. Regulile pe care le combati acolo au un sens intr-o societate bazata pe capitalismul liberal, pe democratie si stat de drept. Daca le desfiintezi, cum propui, iesim din capitalismul liberal si ne ducem in alta parte, mai intai afara din UE. Parerea mea e sa te duci la vot si sa votezi PSD, singurul partid care-si propune, pe fata, scoaterea Romaniei din sistemul liberal si din UE si intrarea intr-o zodie a iliberalismului. Cat priveste autoarea, amesteca notiuni si judecati de-a valma, fara nici o noima si fara sa exemplifice. Daca vrem sa vedem unde ne-a dus statul roman in 30 de ani de democratie "originala", trebuie sa ne uitam la domeniile educatie si sanatate, pentru ca acolo statul are un cvasimonopol. Practic, nu cred ca exista un exemplu mai bun de bataie de joc fata de cetateni decat educatia. Cat despre economie, vedeti ce se intampla acolo unde statul mai este inca administrator, ineficienta, coruptie si in final faliment.

0 (2 voturi)
Sorin Muncaciu
22.05.2019, 23:54:07

@ Lucian Pufu Domnule, fara control asupra capitalului si dezvoltării o națiune devine o colonie , un bantustan ! A te milogi la străini pentru bani de dezvoltare , nu e capitalism este colonialism !! La ce dracu' ne trebuie Europa dacă, noi nu putem sa fim decât săracii si precarii Europei ! Exista ,si se dezvolta, o lume întreaga in afara Europei !! Tribalismul tinerilor ca dumneavoastră , in gândire , va unește dar va si orbește !! Acesta este rezultatul educației fara spirit critic !!

+1 (1 vot)
Paul Butoi
22.05.2019, 15:15:58

Ha- ha - ha … Iata o tovarasa foarte intelectuala … Statul , " esenta insasi a societatii " ! O viitoare laureata a premiului Nobel , fara indoiala ! Ce noroc pe analfabetii functionali care platesc pentru o diploma la Titu Maiorescu ...

-1 (1 vot)