Sărbătoarea Sfintei Muceniţe Ecaterina, mireasa lui Hristos

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Obiectiv Vocea Brăilei
Foto: Obiectiv Vocea Brăilei

Mii de românce pe care le cheamă Ecaterina îşi serbează onomastica pe data de 25 noiembrie, purtând numele Sfântei Mare Muceniţe Ecaterina. Pelerinii merg să se închine la moaştele Sfintei şi la noi în ţară, o parte dintre acestea aflându-se la Mănăstirea Comana, din judeţul Giurgiu.

Sfânta Ecaterina a trăit pe vremea împăratului Maximilian (304) şi a fost fiica unui principe alexandrin, pe nume Consta. Pe 25 noiembrie,Sfânta a fost sacrificată în faţa Marii Adunări din Alexandria deoarece în urma unui discurs impresionant despre viaţa creştină, Ecaterina a convertit 50 de filosofi păgâni şi mai târziu pe cei care locuiau la palat. Mâniat de toate acestea,împăratul porunceşte ca tânăra să fie biciuită şi întemniţată fără hrană. Cu toate acestea,ea nu renunţă la credinţă şi la „mirele” ei. Se spune că la tăierea capului ei a curs lapte şi că îngerii i-au purtat trupul neînsufleţit până la Muntele Sinai,  potrivit Click.ro

Pelerini din toate colţurile lumii merg în acestă zi să se închine la moaştele din altarul mănăstiri închinate Sfintei Muceniţe Ecaterina,cunoscută sub numele de Mănăstirea Schimbării la Faţă, cea mai veche mănăstire din lume cu viaţă creştină neîncetată, care se află în ţinutul Sinaiului din Egipt, la poalele Sfântului Munte (unde Dumnezeu i-a dat lui Moise Tablele cu Cele Zece Porunci. Aici se găsesc moaştele şi Rugul Aprins care, spun localnicii, înverzeşte miraculos în fiecare an, în ciuda pământului nisipos, conform sursei citate.

Citeşte despre acest subiect pe Click.ro 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite