Societate

articolul anterior articolul urmator

Scandal la Spitalul Foişor din Capitală. Opt pacienţi mai sunt de evacuat, înainte de a începe procedurile în vederea transformării în spital COVID

0
10 Apr 2021 09:17:28
Autor: News.ro
FOTO Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
FOTO Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Opt pacienţi ai Spitalului de Ortopedie Foişor mai erau de evacuat sâmbătă dimineaţă, după care vor începe pregătirile în vederea transformării unităţii medicale în spital COVID.

Ultimii opt pacienţi ortopedici sunt evacuaţi sâmbătă dimineaţa din Spitalul Foişor, au declarat pentru News.ro reprezentanţi ai unităţii sanitare. urmând astfel să se încheie acţiunea începută vineri seară, care a provocat critici şi proteste la poarta spitalului.

Conform protocoalelor, urmează să fie validate şi pregătite circuitele de spital in format COVID.

De asemenea, vor fi organizate filtrele pentru pacienţi şi va fi instruit personalul, vor fi organizat turele.

Urmează primirea şi monitorizarea pacienţilor COVID, care sunt aşteptaţi în cursul zilei de sâmbătă.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, în Spitalul de Ortopedie Foişor erau internaţi, în momentul deciziei de a-l transforma în spital COVID, un număr de 105 pacienţi. 13 dintre aceştia au fost transferaţi cu ambulanţe SMURD şi SABIF: 1 la Elias, 4 la Floreasca, 5 la Universitar, 1 la Bagdasar, 1 la SJU Buzau, 1 cu ambulanţa la domiciliu în Galaţi. Dintre ceilalţi 92 pacienţi, 25 erau programaţi pt intervenţii chirurgicale iar 67 erau pacienţi deja operaţi, care urmau sa fie externaţi la domiciliu. 

Decizia transformării Spitalului Foişor în spital COVID a fost soluţia identificată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi avizată de Ministerul Sănătăţii în cursul zilei de vineri, pentru că avea 26 de locuri la ATI, 6 medici şi doar 3 pacienţi, iar sarcina transferării celor internaţi revine DSU, precizează Ministerul Sănătăţii referindu-se la ”situaţia regretabilă” creată la Spitalul Foişor. Conform MS, deşi spitalul fusese informat încă de dimineaţă despre transformarea în COVID, la ora 11:00, managerul încă nu întocmise documentele necesare eliberării avizului temporar. ”Modul cum a decurs evacuarea este regretabil şi ne-am dori ca aceste imagini să nu mai fie vreodată repetate”, subliniază reprezentanţii ministerului, adăugând că va fi solicitată o analiză amănunţită a cauzelor pentru situaţia creată şi pentru modul în care s-a desfăşurat intervenţia pentru evacuarea pacienţilor.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările