Se-mplinesc doi ani de când Toni Tecuceanu a fost răpus de gripă porcină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Familia vrea să afle de ce a murit Toni, iar spitalul a refuzat până acum să arate dosarul medical
Familia vrea să afle de ce a murit Toni, iar spitalul a refuzat până acum să arate dosarul medical

Paul Tecuceanu aşteaptă ca Institutul „Matei Balş” să-i dea dosarul medical al fratelui său, câştigat acum o lună în instanţă. Pe 13 ianuarie, actorul ar fi împlinit 40 de ani.

Paul Tecuceanu se afla ieri la cimitir şi organiza o mică pomenire care va avea loc sâmbătă, în memoria fratelui său. Actorul Toni Tecuceanu, care făcea parte din trupa „Cronicii Cârcotaşilor” de la Prima TV, s-a stins pe 5 ianuarie 2010, la Institutul „Matei Balş” din Bucureşti. Conducerea spitalului a anunţat atunci că Toni este una dintre victimele epidemiei de gripă A/ H1N1. Moartea sa a declanşat atunci o adevărată isterie a vaccinării, în plină epidemie de gripă porcină.

La doi ani de la moartea fratelui său, Paul Tecuceanu încă se judecă pentru aflarea adevărului privind decesul lui Toni. El susţine că diagnosticul anunţat de directorul Institutului „Matei Balş”, prof. Adrian Streinu – Cercel, de gripă A/ H1N1, nu se potriveşte cu cel scris pe certificatul constatator de deces – „bronhopneumonie acută bilaterală, obezitate şi stop cardiorespirator”. El a dat spitalul şi pe directorul Streinu-Cercel în judecată.

Temeri că dosarul medical a fost modificat

Pe 7 decembrie, Tribunalul Bucureşti a dat câştig de cauză familiei Tecuceanu şi a decis că spitalul trebuie să-i dea dosarul medical al lui Toni Tecuceanu şi explicaţii privind instituirea stării de carantină în perioada cât a fost internat actorul la „Matei Balş”. „Noi considerăm că dacă era carantină în spital, Toni nu trebuia să fie internat acolo”, susţine Paul Tecuceanu. Acesta aşteaptă ca spitalul să îi arate dosarul medical, pentru că sentinţa Tribunalului este executorie, deşi cu recurs. „După ce-o să-l primim, o să cerem o expertiză grafologică asupra dosarului, pentru că mi-e teamă că în aceşti doi ani el a fost modificat. Nu vreau să acuz pe nimeni deocamdată, dar s-a mai întâmplat”, a spus Paul tecuceanu.

Pe lângă cele două decizii luate de Tribunalul Bucureşti, familia Tecuceanu se mai judecă pentru obţinerea unui prejudiciu moral de patru milioane de euro cauzat, spun membrii familiei, de anunţul de către profesorul Streinu-Cercel al morţii lui Toni şi a diagnosticului său.

Pe 13 ianuarie anul acesta, Toni Tecuceanu ar fi împlinit 40 de ani.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite