Secretar de stat în Ministerul Muncii: Majorare până la 850 de lei în 2011 pentru 550.000 - 750.000 de angajaţi cu salarii mici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

2011 va aduce majorări de salarii doar pentru bugetarii cu salarii mici, iar reducerea cu 25% va fi menţinută şi anul viitor. Acesta este varianta spre care se îndreaptă Executivul.

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Muncii Valentin Mocanu  a declarat că de majorări salariale vor beneficia între 550.000 şi 750.000 de angajaţi din sistemul bugetar care au, în prezent, salarii de circa 600 de lei.

Potrivit acestuia, există mai multe variante în Guvern cu privire la aceste majorări pentru angajaţii cu salarii mici, însă a precizat că nu a fost luată încă o decizie în acest sens.

Secretarul de stat adăugat că o majorare salarială la 810 lei brut ar însemna un salariu net de 600 de lei.

Vicepreşedintele Federaţiei "Sanitas", Adrian Bârea, declara vineri că Executivul propune creşterea salariilor mici până la 850 de lei, dar vor să permanentizeze reducerea cu 25% din iunie, prin noua lege a salarizării.
Potrivit liderului sindical, salariile de până în 600 de lei ar putea ajunge la 810, 840 sau, o altă variantă a coaliţiei, la 850 de lei.

Potrivit lui Bârea dacă în noua lege a salarizării ar fi luate în considerare salariile din iunie 2010, acest lucru ar însemna o creştere cu 33 la sută faţă de actualul nivel. Sindicaliştii susţin că este inacceptabil ca noua Lege a salarizării să se ia în calcul salariul diminuat, având în vedere că reprezentanţii Curţii Constituţionale au spus că această măsură este limitată la şase luni.

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Muncii Valentin Mocanu a declarat că nu doreşte să se pronunţe asupra deciziei Curţii de Apel Bucureşti privind suspendarea HG 737/2010, prin care au fost recalculate pensiile speciale, până când nu va fi analizată motivarea instanţei.

"Nu ne putem pronunţa pe această decizie până nu vedem motivarea, până când juriştii nu vor analiza această motivare", a spus Valentin Mocanu.

Hotărârea de Guvern 737/2010 prevede recalcularea pensiilor de serviciu ale personalului auxiliar din instanţe şi parchete, diplomaţilor, parlamentarilor, personalului aeronautic şi al Curţii de Conturi.

Curtea de Apel Bucureşti a decis vineri suspendarea acestui act normativ. Decizia a fost luată într-un dosar în care Asociaţia Naţională a Pensionarilor din Serviciul Auxiliar de Specialitate al Instanţelor Judecătoreşti şi al Parchetelor, reprezentată de avocatul Victor Ciorbea, a dat în judecată Guvernul, cerând suspendarea şi, în final, anularea HG 737/2010.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite