Secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase: „Anul acesta sărbătoreşte Unirea altfel: Donează sânge, ajută un român!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antonel Tănase face apel la donarea de sânge Foto: gov.ro
Antonel Tănase face apel la donarea de sânge Foto: gov.ro

Pandemia de coronavirus nou a redus dramatic numărul donatorilor de sânge. Secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, face un apel la români rugându-i să doneze sânge semenii lor aflaţi în suferinţă.

“Din păcate, din cauza pandemiei COVID-19, numărul donatorilor de sânge a scăzut foarte mult, iar doctorii din centrele de transfuzie se luptă în fiecare zi ca să poată să salveze vieţi. Oamenii trebuie să conştientizeze că donarea de sânge, la fel ca donarea de plasmă pentru bolnavii de COVID-19, salvează vieţi. Medicii salvează vieţi şi au nevoie de implicarea tuturor românilor. Dragi români, donaţi sânge! Salvaţi vieţi! Ziua Naţională a tuturor românilor este în fiecare zi! Este nevoie ca, în fiecare zi, să fim alături de cei aflaţi în suferinţă”, a declarat Antonel Tănase.

Campania de încurajare a donării de sânge a fost lansată în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti, unde secretarul general al Guvernului a mers pentru a analiza împreună cu doctorii ce măsuri sunt necesare pentru ca procesul de donare de sânge şi de plasmă pentru bolnavii de COVID-19 să fie impulsionat.

“În urma discuţiilor cu medicii am aflat că numărul donatorilor de sânge a scăzut mult de la începutul pandemiei COVID-19. Este normal ca oamenilor să le fie teamă să nu contacteze virusul, însă, în acelaşi timp, trebuie să fim cu toţii conştienţi că numai împreună, ajutându-ne unii pe alţii, putem să depăşim cu bine această perioadă foarte dificilă. Donarea de sânge şi de plasmă necesară în tratamentul bolnavilor de COVID-19 se face cu respectarea tuturor normelor de protecţie. Medicii sunt permanent alături de oamenii care vor să ajute la salvarea vieţilor semenilor lor”, a mai spus Antonel Tănase.

Secretarul general al Guvernului a precizat că această campanie a fost începută în preajma Zilei de 1 Decembrie ca un motiv în plus pentru solidaritatea românilor.

Condiţiile de admisibilitate la donarea de sânge şi beneficiile pentru donatori sunt disponibile pe site-ul http://www.ctsbucuresti.ro/

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite