Societate

articolul anterior articolul urmator

Secretarul de stat Andrei Baciu: Nu a scăzut dorinţa de vaccinare a populaţiei, sub 10 la sută are o ezitare semnificativă

5
19 Apr 2021 21:29:19
Autor: Valentin Bolocan
Andrei Baciu FOTO Facebook
Andrei Baciu FOTO Facebook

Secretarul de stat Andrei Baciu, căruia Florin i-a delegat atribuţiile de ministru interimar al Sănătăţii, spune că, în ciuda aparenţelor, dorinţa de vaccinare a populaţiei nu a scăzut, ci dimpotrivă, faţă de debutul campaniei de vaccinare, a crescut.

El a declarat, luni, la Digi 24, că sub 10 la sută din populaţie are o „ezitare semnificativă” faţă de vaccinare.

Secretarul de stat a explicat că nu vorbim de o scădere a interesului pentru vaccinare, ci mai degrabă este o chestiune de accesibilitate a populaţiei la vaccinare.
 
Preocuparea autorităţilor merge în această direcţie, de a asigura o mai mare accesibilitate la vaccinare, iar aceasta se va realiza odată cu demararea activităţii centrelor mobile - ceea ce s-ar putea întâmpla în jurul datei de 20 aprilie - şi implicarea medicilor de familie în campania de vaccinare. Dintre cei aproximativ 11.000 de medici de familie, în jur de 3.080 şi-au exprimat disponibilitatea de a vaccina la cabinetele lor. Pentru aceasta, România aşteaptă decizia agenţiei europene a medicamentului (EMA) în privinţa vaccinului Johnson & Johnson, iar până la sfârşitul lunii aprilie toate acestea ar putea fi operaţionalizate.
 
Andrei Baciu spune că obiectivul stabilit de premier, acela de a avea 10 milioane de persoane vaccinate în septembrie, este în continuare fezabil. Acest prag ar putea fi atins chiar mai devreme, însă depinde şi de numărul de doze de vaccin pe care le vom avea la dispoziţie. Dacă dozele sosesc la timp şi nu vor fi disfuncţionalităţi în aprovizionarea cu vaccin, cum s-a mai întâmplat, Andrei Baciu spune că la începutul lunii iunie am putea avea deja 5 milioane de persoane imunizate.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Utilizator Adevărul
19.04.2021, 21:57:22

Comentariu considerat abuziv.

Edmond Wolf
19.04.2021, 22:40:28

Tinere secretar de stat, pe vremea lui Ceaușescu se mințea mai puțin decât astăzi. Nu mi-am imaginat că ne vom întoarce iarăși în comunism și că vom depăși comuniștii în mințit oamenii. Nici jumătate din populație nu e decisă să se vaccineze în frunte cu medicii informați.

-3 (7 voturi)
Utilizator Adevărul
19.04.2021, 23:52:25

Comentariu considerat abuziv.

Utilizator Adevărul
20.04.2021, 00:37:57

Comentariu considerat abuziv.

Amdo Odma
20.04.2021, 00:36:42

Inca unul care minte de stinge.

-2 (2 voturi)
Modifică Setările