Senatorul Sub-Urban

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

A insinua că uciderea câtorva zeci de nevinovaţi are vreo legătură cu imigraţia musulmană din Europa pare desprins din definiţia fascismului.

Pentru cine n-a auzit încă de Iulian Urban, ales al neamului şi blogăr de ocazie, aş începe prin a spune că omul părea, pe vremuri, un politician de viitor. Şi chiar unul foarte... urban. June, prezentabil, întreprinzător, fără pete la dosar - avea toate calităţile necesare unei cariere de succes. Odată intrat în Senatul României, după alegerile din 2008, proaspătul parlamentar PDL-ist şi-a făcut un titlu de glorie din a pune pe tapet cele mai trăsnite idei şi iniţiative.

Câteva exemple din prodigioasa-i activitate ne lămuresc repede că dl Urban ţine morţiş să rămână în memoria posterităţii măcar cu o lege care să-i poarte numele. Pe rând, a propus castrarea chimică a violatorilor, introducerea pedepsei cu moartea pentru pedofili, acordarea de amenzi rutiere în funcţie de venituri, abrogarea normelor care interzic actele de cruzime contra animalelor, reincriminarea infracţiunii de vagabondaj, dar şi legiferarea colectării debitelor de către firme specializate.

Dacă în cel din urmă caz avem de-a face cu un banal conflict de interese (iniţiatorul este proprietarul unei agenţii care se ocupă taman cu recuperarea datoriilor), celelalte propuneri sună mai degrabă ca nişte „petarde". Căci ele sunt aruncate pe piaţă doar din intenţia de-a produce zgomot. Sigur, temele respective pot fi dezbătute, întoarse pe toate feţele şi, sunt ferm convins, se vor găsi destui susţinători ai soluţiilor extreme. Să nu uităm însă că unele, precum cea privind pedeapsa capitală, vin în contradicţie cu legislaţia europeană la care ţărişoara noastră trebuie să se alinieze.

Revenind la personajul Iulian Urban, să mai notăm că dânsul obişnuieşte să şocheze nu atât de la tribuna Parlamentului, cât de pe blogul pe care-l ţine cu o regularitate demnă de-o cauză mai bună. Astfel, după ce şi-a pus în cap Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, în urma postărilor belicoase la adresa ţiganilor şi, mai recent, a homosexualilor, activul blogăr a recidivat deunăzi cu un textuleţ despre atentatele din Norvegia. Pe scurt, autorul emite următoarea „teorie": că masacrul din patria fiordurilor a fost cauzat de politica multiculturalismului băgat pe gât europenilor!

Nu cred că trebuie să explic de ce o asemenea opinie, venind nu de la un ins oarecare, care-şi poate vărsa în voie gândurile bolnave în largul internetului, ci de la un senator al partidului de guvernământ, este condamnabilă. A insinua că uciderea câtorva zeci de nevinovaţi are vreo legătură cu imigraţia musulmană din Europa pare desprins din definiţia fascismului. Şi mai grav este altceva. Că nimeni, absolut nimeni dintre colegii respectabili din PDL, nu s-a delimitat până la această oră de afirmaţiile senatorului pe care-l putem numi, de acum, Sub-Urban! 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite