Societate

articolul anterior articolul urmator

Serbia a oferit României un ajutor constând în peste 6.300 de flacoane de anticorpi monoclonali şi concentratoare de oxigen

4
26 Oct 2021 20:36:56
Autor: News.ro

Peste 6.300 de flacoane de anticorpi monoclonali şi concentratoare de oxigen au ajuns, marţi seară, la Bucureşti, fiind oferite ca ajutor de autorităţile din Serbia. Medicamentele vor fi distribuite în peste o sută de spitale din ţară.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, Serbia a pus la dispoziţia României, în mod gratuit, un număr de 6.365 de flacoane de anticorpi monoclonali de diferite tipuri. 
 
"Medicamentele vor fi utilizate pentru tratarea pacienţilor COVID-19, conform protocolului de tratament COVID-19 decis de comisia de specialitate a MS. Chiar din această seară de 26 octombrie 2021, Ministerul Sănătăţii a început distribuţia medicamentelor în peste 100 unităţi sanitare de pe teritoriul ţării. Procesul va continua în următoarele zile", a precizat MS.
 
Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, apreciază gestul ţării vecine şi a mulţumit pentru sprijin autorităţilor sanitare din Republica Serbia.
 
 
"Acum câteva luni, România a sprijinit Serbia în efortul de vaccinare al populatiei. Acum când în România ne confruntăm cu o situaţie grea, Serbia nu a uitat, venind la rândul ei în sprijinul nostru. Medicamente constând în anticorpi monoclonali şi concentratoare de oxigen au ajuns în seara aceasta la Bucureşti din partea Serbiei, iar IGSU a început deja preluarea şi distribuirea lor pe plan naţional în baza repartiţiei  medicamentelor realizată de Ministerul Sănătăţii. Mulţumim, Serbia!", a scris, pe Facebook, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.
 
Potrivit DSU, este vorba despre 170 de concentratoare de oxigen de 5L şi 8L.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Andrei Sontea
26.10.2021, 21:18:03

"Acum câteva luni, România a sprijinit Serbia în efortul de vaccinare al populatiei. Acum când în România ne confruntăm cu o situaţie grea, Serbia nu a uitat, venind la rândul ei în sprijinul nostru. Medicamente constând în anticorpi monoclonali şi concentratoare de oxigen au ajuns în seara aceasta la Bucureşti din partea Serbiei ..." O precizare : Probabil ca Romania a donat / vandut niste vaccinuri Serbiei , dar asta pe fondul lipsei de cerere interna , riscau sa expire . Seamana cu reducerile de pret la unele marfuri perisabile din comert , sau unele donatii , in proximitatea expirarii . Ceea ce fac acum sarbii este mult mai mult . Romanii trebuie sa stie asta .

-16 (16 voturi)
R e l i g u l o u s ⩾ 16 fani@Vancouver.Canada
26.10.2021, 21:52:12

Sarbii nu fac nimic mai mult... adica exact la fel...doneaza anticorpii lor clonali expirati...

+23 (23 voturi)
Andrei Sontea
26.10.2021, 22:39:32

Urmaresc aproape zilnic statisticile oficiale - Worldometer ,Coronavirus - Our World , Statistics and Research , Coronavirus (COVID-19) Vaccinations Sigur ieri sau alaltaieri , Romania avea aprox 35-36 % vaccinati cu minim o doza . Azi apare cu 29 % cu o doza si cu 28 % cu doua doze . De fapt , apare : - Share of people fully vaccinated against COVID-19 - Share of people only partly vaccinated against COVID-19 Sa fie considerat vaccinat partial cei cu una sau doua doze si complect vaccinat cei cu trei doze ?

-15 (15 voturi)
Utilizator Adevărul
27.10.2021, 02:34:33

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările