Sindicatul Naţional al Poliţiştilor se alătură protestelor, calendarul fiind stabilit până la finalul lunii februarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sindicatul poliţiştilor anunţă proteste
Sindicatul poliţiştilor anunţă proteste

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) anunţă că se alătură seriei de proteste anunţate de Confederaţia sindicală Cartel Alfa, poliţiştii solicitând majorarea normei de hrană, abrogarea mai multor documente care anulează sau întârzie acordarea unor drepturi financiare, dar şi condiţii de muncă mai avantajoase.

SNPPC a a anunţat, vineri, că se alătură  protestelor declanşate de Cartel Alfa  în cadrul caravanei care pleacă din Baia-Mare, cu trecere prin mai multe oraşe, cu destinaţia Bucureşti, unde vor fi organizate proteste la Cotroceni.

  ”Acţiunile noastre sindicale, coroborate cu cele al CNS Cartel Alfa, vor dura până la finalul lunii februarie, cu respectarea legislaţiei specifice stării de alertă. În funcţie de evoluţia situaţiei medico-sanitare, de legislaţia incidentă şi de modul de soluţionare a revendicărilor, din luna martie protestele ar putea fi îngheţate sau ar putea fi extinse la dimensiuni de amploare, după caz”, anunţă sindicatul poliţiştilor.

Principalele revendicări ”transmise oficial Guvernului” se referă la majorarea normei lunare de hrană acordate personalului MAI, dat fiind faptul că actuala valoare nu a fost actualizată cu indicii preţurilor de consum ai produselor alimentare, aşa cum aceştia sunt stabiliţi de Institutul Naţional de Statistică.

De asemenea, sindicaliştii cer majorarea, la plafonul permis de Legea 153/2017, de 25%, a sporului pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică - acordat în prezent, diferenţiat, în cuantumuri reduse chiar până la nivelul de 5%, încadrarea în condiţii de muncă mai avantajoase a personalului contractual din cadrul MAI, despe care sindicaliştii susţin că ”este tratat neunitar şi discriminatoriu din acest punct de vedere, conform actualelor reglementări”.

Sindiclaliştii solicită, totodată  acordarea unui supliment salarial pentru risc medical şi angajaţilor din Ministerul Afacerilor Interne, ”deoarece îşi expun zilnic sănătatea acestui pericol, prin prisma misiunilor efectuate şi a contactului permanent cu diverse categorii de persoane, simptomatice sau asimptomatice”, precizând că peste 12.000 de poliţişti care au contactat noul coronavirus şi alţi 30 care au decedat în acest context.

În plus, SNPPC a cerut abrogarea unei prevederi legale prin care se anulează aplicarea etapizată a Legii-cadru 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, de la 1 ianuarie 2021 dar şi abrogarea art. VIII (7) din OUG 226 / 2020 care anulează indexarea pensiilor  militare de stat, cu rata inflaţiei, de 3,8%, în cursul acestui an, prin derogare de la Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite