Societate

articolul anterior articolul urmator

Sindromul post-Covid. Cu ce probleme de sănătate rămân cei teoretic vindecaţi

1
23 Oct 2020 16:50:04
Autor: George-Andrei Cristescu
Pacienţii COVID rămân cu unele sechele FOTO Shutterstock
Pacienţii COVID rămân cu unele sechele FOTO Shutterstock

Conform Grupului de Comunicare Strategică, 144.429 de români infectaţi cu SARS-CoV-2 sunt, oficial, declaraţi vindecaţi de autorităţile sanitare. Totuşi, cu toate că nu mai au virusul, cei mai mulţi încă suferă de pe urma acestuia.

Urmările pe care le-a lăsat COVID-19 în organism, se pot observa mult timp de la teoretica vindecare. Problema poartă numele de „sindrom post-Covid” şi este pe cât de neplăcută, pe atât de periculoasă.
 
În mod clar, noul coronavirus poate afecta, inclusiv în cazurile de gravitate medie, şi alte organe decât plămânii, precum inima sau creierul. De asemenea, moralul este la pământ în cazul pacienţilor cu Covid.
 
Cei vindecaţi vorbesc şi despre unele probleme necorelate. Rinichii, ficatul şi intestinele nu le mai funcţionează ca înainte. 
 
Un studiu realizat în Italia arată că din 143 de pacienţi cu SARS-CoV-2 externaţi din spital, cu rezultat negativ la Covid-19, mai mult de 87% au rămas cu cel puţin un simptom care a persistat. Participanţii la studiu au între 19 şi 84 de ani, iar 53% sunt femei. În timpul spitalizării, 72,7% dintre ei au avut leziuni specifice pneumoniei interstiţiale, 15% au avut nevoie de ventilaţie non-invazivă şi 5% de ventilaţie invazivă.  
 
Continuarea pe click.ro
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Constantin Gadea
23.10.2020, 17:54:10

SCRISOARE DESCHISA CATRE MINISTERUL JUSTITIEI. Ca simplu cetatean, aduc la cunostinta Ministerului Justitiei actiunea antistatala desfasurata, in intreaga luna iunie, a. c., pe postul de televiziune Romania TV. Seara de seara, Victor Ponta si Calin Popescu Tariceanu au fost prezenti pe postul RTV, unul de la o ora, altul de la alta (de regula, unul de la ora 20, altul de la 21) si au dezbatut, pe rand, situatia din Romania, cu unul din jurnalistii: Victor Ciutacu, Ioan Korpos, Andreea Crestulescu, Cristina Sincai, care era de serviciu, ca moderator. Se lua, de fiecare data, in ras activitatea curenta a presedintelui Iohannis, a premierului Orban, a cate unui ministru sau a intregului guvern si se trecea, ca la teatru, cu zgomote si urlete, la clanurile sosite din Diaspora si care refuzau carantinarea; batalii cu bate, topoare si sabii intre familii cu interlopi; interventia politistilor blanda, dar insotita de tipete si chiote. Intr-o scena cu trei tiganci si un politist care nu le facea nimica, se auzea o a patra vaitandu-se de te treceau fiorii: ,,Aoleeu fratilor, o omoara ! Uitati-va oameni buni ce-i face ! Uitati-va ce-i face !Aoleuo o omoara !” si repeta astea intr-una, incat am crezut ca cineva din platou se vaita. A fost impuscat un negru in SUA si crima a fost urmata de revolta. Pucistii de la RTV l-au trimis pe Laufer acolo, sa transmita din America revolta in direct. Si in timp ce pe RTV , Ponta, Tariceanu, Catarama, Korpos, Ciutacu, Cretulescu, Sincai, instigau romanii sa iasa in strada si sa protesteze, sa nu mai accepte carantinarea; sa nu mai poarte masca, fiindca li se incalca drepturile; si difuzau imediat imagini din SUA, lupte de strada cu Politia; spargerea geamurilor si jefuirea magazinelor. Korpos intreba: ,,Vor fi si la noi proteste ca in SUA ?” Ponta: ,,Cu certitudine ! Va garantez ca vom avea proteste”. La subsol, pe ecran scria cu majuscule: ,,VOR FACE ROMANII FATA LA LUPTE CU POLITIA ?” Pe scurt, Ponta, Tariceanu si jurnalistii de la RTV, au instigat populatia Romaniei sa se rascoale ca in SUA, sa nu mai asculte de autoritati si sa nu mai respecte niciuo restrictie. Asta au facut, seara de seara, in intreaga luna iunie. De aceea, o mare parte a populatiei nu a mai respectat nicio restrictie, pe litoral, la munte, in mijloacele de transport, la procesiunile de inmormantare, la pelerinaje, pe stadioane, in spitale, in sali de spectacole, in restaurante, in aziluri, la nunti, botezuri, petreceri, etc. Oricum, de al doilea val nu scapam, dar convingerea mea ferma este ca actiunea criminala din iunie, desfasurata, seara de seara, la Romania TV, a facut sa ajungem la o tragedie pandemica mult mai mare, decat putea sa fie. Insist sa se faca o ancheta pe acest caz. Am sa repet postarea.

+1 (1 vot)
Modifică Setările