Slujbele de Paşti vor fi ţinute în aer liber, pentru a preveni incendiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slujba de Paşti se va ţine în afara bisericilor
Slujba de Paşti se va ţine în afara bisericilor

Patriarhia Română recomandă lăcaşurilor de cult ca slujbele de Paşti să aibă loc în afara bisericilor, pentru a evita supraaglomerarea, dar şi eventualele incendii. În cazul în care slujbele se vor oficia, totuşi, în interior, uşile vor trebui să rămână deschise. Totodată, potrivit instruţinilor, se interzic preoţii ar trebui să evite desfăşurarea slujbelor în obiective aflate în restaurare.

Patriarhia Română a transmis tuturor lăcaşurilor de cult instrucţiuni pentru prevenirea incendiilor în perioada sărbătorilor pascale, arată News.ro.

Potrivit instrucţiunilor, slujbele vor fi oficiate în exteriorul bsericilor, iar în cazul în care acestea se vor oficia totuşi în interior, accesul credincioşilor va fi limitat, pentru a evita supraaglomerarea, mai ales în bisericile de lemn.

Slujbele din interiorul bisericilor se vor ţine cu uşile deschide, iar covoarele sau mochetele şi mobilierul vor fi scoase din zona centrală a lăcaşului de cult.

În cazul în care bisericile se află în curs de restaurare sau renovare, Patriarhia recomandă evitarea desfăşurării slujbelor, ba chiar o interzice în situaţia în care în lăcaş există şi schele.

Supraveghere şi instrucţiuni privind lumânările

Slujbele cu public numeros vor fi supravegheate de persoane numite special de ierarhi, astfel încât acestea decurgă fără incidente şi să poată interveni cu rapiditate în cazul în care incidentele apar. Imediat după terminarea slujbelor religioase vor fi făcute controale pentru înlăturarea surselor de incendiu.

Preoţii au pirmit îndrumări să instruiască la rândul lor pe enoriaşii cum să se comporte în cazul producerii unui incendiu, dar şi să ţină la distanţă de haine, păr, mobilier sau de alte materiale combustibile lumânările 

Utilizarea focului deschis pentru igienizarea terenurilor şi a curţilor lăcaşurilor de cult, precum şi a cimitirelor din vecinătatea acestor obiective, în contextul în care asemenea activităţi se desfăşoară, de regulă, premergător Sfintelor Sărbători de Paşti, este interzisă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite