Un bărbat cu arsuri se zbate între viaţă şi moarte la Spitalul Floreasca. Deşi familia cere transferul medicii spun că starea lui e critică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevărul
FOTO Adevărul

La mai bine de trei ani de la tragedia Colectiv, România încă are probleme cu tratarea pacienţilor care suferă arsuri grave. După ce un tânăr de 29 de ani s-a stins la un spital din Belgia, un altul se zbate între viaţă şi moarte la Spitalul Floreasca din Capitală. Deşi familia bărbatului cere transferul acestuia în străinătate, medicii afirmă că bărbatul nu poate fi transferat pentru că starea lui e critică.

Mai exact, soţia bărbatului din Constanţa, care a contactat trei infecţii nosocomiale de când este internat, spune că vrea să îl transfere în străinătate dar medicii bucureşteni nu îşi dau acordul pentru acest lucru. Motivul invocat de aceştia e faptul că pacientul se află într-o stare critică, ce nu permite transferul în străinătate.

Totuşi, starea lui de sănătate se înrăutăţeşte de la o zi la alta, fapt confirmat chiar şi de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea. 

Protocoale cu centrele de mari arşi din Europa

„Medicii decid dacă pacientul nu poate fi tratat în România, s-au făcut transferuri în momentul în care medicii au decis că aceste transferuri sunt necesare şi pacienţii nu pot fi trataţi în ţară. Starea s-a înrăutăţit, e ventilat mecanic de la internare, răspunde prost la tratamentul pe antibiotice, e greu de dat un prognostic”, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, potrivit Digi24.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a decis recent încheierea de protocoale cu centrele de mari arşi din Europa. În plus, ea s-a întâlnit şi cu semnatarii scrisorii trimise de grupul de supravieţuitori ai tragediei de la Colectiv pentru a încerca să găsească soluţii la problemele întâmpinate de pacienţii cu arsuri.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite