SONDAJ Şpaga şi infecţiile din spitale - cele mai importante probleme din sistemul sanitar, în opinia românilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

Şpaga şi infecţiile din spitale sunt cele mai importante probleme din sistemul sanitar, arată un sondaj făcut de Biroul de Cercetări Sociale, derulat în perioada 9 - 16 februarie 2019.

Potrivit documentului, sub 10% din români consideră că cele patru spitale regionale promise în programul de guvernare chiar vor fi construite, notează hotnews.ro. 

În ceea ce priveşte spitalul republican promis în Bucureşti, procentul celor care cred că el va fi construit este şi mai mic. Doar 5% din respondenţi consideră că unitatea sanitară va fi construită în viitorul apropiat, în timp ce 26% spun că este probabil ca spitalul să fie realizat iar 42% spun că unitatea sanitară nu va fi construită. 

Referitor la principalele probleme identificate de respondenţi cu privire la sistemul de sănătate, şpaga din spitale a fost amintită de 24% din români, infecţiile intraspitaliceşti sunt principala problemă în opinia a 20% din români, iar investiţiile insuficiente sunt pe locul trei în clasament. Printre problemele amintite de sondaj se mai numără lipsa personalului calificat, slaba organizare a instituţiilor medicale şi lipsa prevenţiei. 

Participanţii la sondaj sunt de părere că guvernul nu poate opri exodul medicilor români în afara ţării. În privinţa condiţiilor din spitale, 42% din repondenţi spun că au rămas la fel ca acum doi ani şi 23% spun că sunt mai bune decât erau în urmă cu doi ani. 

Legat de Institutul Cantacuzino, 53% din respondenţi sunt de părere că activitatea acestuia nu va fi repornită, aşa cum s-a promis în programul de guvernare. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite