Sondaj INSCOP: Ardelenii, cei mai "chibzuiţi" la buzunar, de 8 Martie. Românii vor şi Ziua Bărbatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un sondaj INSCOP, realizat la comanda „Adevărul“, relevă faptul că 8 Martie este una dintre cele mai  populare sărbători pentru români. În schimb, atitudinea faţă de această zi diferă în funcţie de sex, de vârstă, dar şi de regiune.

Potrivit sondajului, realizat în perioada 27 februarie-4 martie 2014, pe un eşantion de 1055 de persoane,  peste 70% dintre români obişnuiesc să ofere flori sau cadouri de 8 Martie, în timp ce 25% dintre ei susţin că preferă să se abţină de la astfel de gesturi.

Tinerii sunt, potrivit aceleiaşi surse, mai generoşi din acest punct de vedere şi aproape 80% dintre ei au declarat că oferă flori sau cadouri de 8 Martie, în timp ce doar 59,1% dintre vârstnici menţin acest obicei.

Diferenţa o face şi nivelul de studii, potrivit sondajului. Astfel, persoanele cu studii superioare tind să fie mai sensibile la ziua de 8 Martie (82,3% oferă flori sau cadouri), în timp ce 60% dintre persoanele cu studii primare recurg la gesturi similare.

La nivelul regiunilor din ţară, sondajul relevă faptul că locuitorii din Muntenia şi Dobrogea sunt cei mai generoşi (77%), urmaţi de cei din zona Banatului (75,9%) şi de cei din Moldova (71,9%). În schimb, procentul scade în Transilvania, unde 61,5% dintre cei chestionaţi s-au arătat dispuşi să ofere daruri de 8 Martie.

Românii vor “Ziua Bărbatului”

Potrivit sondajului, peste jumătate dintre români (54%) consideră că sărbătorirea unei zile dedicate bărbaţilor este o idee bună, în timp ce 33% nu ar susţine o astfel de iniţiativă.

De asemenea, bărbaţii sunt mai entuziasmaţi de o zi care să le fie dedicată (60%), în timp ce femeile s-au arătat mai rezervate (47,9% dintre ele consideră că Ziua Bărbatului ar fi o idee bună).

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite