Sondaj. Românii spun că 1 Mai se sărbătorea mai frumos în perioada comunismului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
1 Mai, înainte de căderea comunismului FOTO Fototeca online a comunismului românesc
1 Mai, înainte de căderea comunismului FOTO Fototeca online a comunismului românesc

Majoritatea românilor crede că 1 Mai se sărbătoarea mai frumos în perioada comunismului. Cu toate acestea, potrivit unui sondaj, cei mai mulţi dintre aceştia au precizat că îşi petrec Ziua Muncii la iarbă verde.

Conform unui sondaj IRES, realizat la comanda Digi24, majoritatea celor intervievaţi a spus că va sta acasă în zilele libere de Paşti şi 1 Mai, însă cei care au menţionat că vor pleca, au precizat că vor petrece sărbătorile în România.

Potrivit rezultatelor sondajului IRES, dintre cei care au precizat că vor pleca de acasă în minivacanţele din această primăvară, 85% au spus că vor sta în România, în timp ce 15% au spus că vor pleca în străinătate.

sonaj ires 1 mai

Aproape 40% din cei care au participat la sondaj au precizat că vor ieşi la iarbă verde, la grătar, în timp ce 60% au spus că au alte planuri pentru această minivacanţă.

sonaj ires 1 mai

De asemenea, dintre cei care au spus că vor ieşi la pădure sau în locurile special amenajate pentru ieşirile la iarbă verde, 42% au declarat că vor pregăti mici şi grătare, în timp ce 7% au spus că îşi vor cumpăra astfel de produse.

sonaj ires 1 mai

De asemenea, 87% din respondeţi au spus că li se pare normal ca de 1 Mai, Ziua Muncii, să nu lucreze.

La realizarea sondajului au participat 1.384 de persoane care au vârsta de peste 18 ani.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite