Sorin Cîmpeanu, despre cazul copilului peste care a căzut un dulap: O cercetare a poliţiei este obligatorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
FOTO Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a spus că în cazul incidentului de la şcoala 206 din Bucureşti, unde un dulap a căzut peste un elev, trebuie cercetat. Poliţia va stabili responsabilul şi va impune sancţiuni.

Copilul este internat la Spitalul „Grigore Alexandrescu” la secţia de neurochirurgie, unde i s-au făcut analize. Ministrul a spus că s-a interesat de situaţia acestuia şi că elevul nu e internat la terapie intensivă, având o fractură de antebraţ.

„E absolut regretabil acest incident, dar pot să vă spun că la Spitalul Grigore Alexandrescu copilul se află pe mâini bune", a subliniat ministrul.

„Evident că dulapurile în clasă trebuie ancorate de pereţi. Sunt 136.000 de clase în România, iar inspectoratele şcolare judeţene au responsabilitatea verificărilor. O să adresez întrebări Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti care are datoria de a comunica înaintea ministrului Educaţiei", a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Potrivit acestuia, trebuie să aibă loc o cercetare, dincolo de cea internă.

„O cercetare făcută de organele de poliţie. E obligatoriu. Astfel de lucruri trebuie clarificate pentru a vedea în responsabilitatea cui se găsesc aceste lucruri de ordin administrativ care de multe ori nu beneficiază de atenţia cuvenită, să se aplice sancţiunile de rigoare, să nu se mai repete", a precizat Cîmpeanu, conform Digi24.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar, incidentul s-a petrecut înainte de începerea cursurilor.

Elevul a intrat în sala de clasă, iar învăţătoarea era în dreptul uşii. În acel moment, dulapul a căzut peste piciorul elevului, au anunţat autorităţile.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite