Societate

articolul anterior articolul urmator

Sorin Cîmpeanu: Vom insista ca elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a să meargă la şcoală şi în scenariul roşu

3
28 Feb 2021 02:23:31
Autor: News.ro
foto george calin
foto george calin

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a anunţat sâmbătă seară, la Realitatea PLUS, că va propune ca elevii din anii terminali, din clasele a VIII-a şi a XII-a, să meargă fizic la cursuri şi în cazul în care şcoala intră în scenariul roşu. Ministrul Educaţiei a motivat că examenele naţionale vor fi cu prezenţă fizică, iar o posibilă evaluare în sistem online ar putea da naştere la fraudă.

„Regulile de distanţare şi prudenţa trebuie respectate. În acelaşi timp, pentru acele şcoli care vor intra în scenariul roşu şi care nu vor mai permite accesul elevilor din clasele terminale, a VIII-a şi a XII-a, vom insista, vom propune pentru cei care sunt în măsură să aprobe aceste propuneri pe care Ministerul Educaţiei le va face, ca măcar elevii claselor a VIII-a şi a XII-a să poată merge la şcoală, pentru că vor avea examene naţionale”, a acfirmat Sorin Cîmpeanu, referindu-se la cazul în care şcolile trebuie să se închidă şi să treacă la predarea online, în scenariul roşu.

Ministrul a precizat că examenele naţionale vor fi cu prezenţă fizică.

„Examenele naţionale vor fi cu prezenţă fizică, deci vor trebui să fie foarte bine pregătiţi. Aţi văzut ce se întâmplă cu acele cazuri evaluare în online care au dat posibilitatea de fraudă, deci nu vrem ca aceste lucruri să se repete”, a mai declarat ministrul Educaţiei.  la Realitatea PLUS.

Scenariul roşu implică desfăşurarea cursurilor exclusiv online.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Alexandru Preda
28.02.2021, 08:34:43

Ce cerc vicios! Elevii din clasele terminale trebuie sa umfle numărul elevilor asimptomatici (vectori ai transmiterii coronavirusului) chiar sfidând și scenariul rosu. Poate și o eventuala carantinare, domnule ministru!!! Inconștienți sunt părinții care își trimit copiii la școală în aceste condiții. Cu atât mai mult cu cât tulpina britanica ataca și copiii, provocând simptome. Ce motivare este cea cu examenele? Se pot anula examenele în acest an. Mai importanta este sănătatea în comunitate, decât sa lași vectorii asimptomatici, adică elevii, sa răspândească virusul în familiile lor și la profesori.

-1 (1 vot)
CRISTIAN MIHAI VIRVOREA
28.02.2021, 09:22:11

Chiar ca este cerc vicios d-l Alexandru! Nu e bine sa-i lasi la scoala unde au program strict, sunt supravegheati, stau cate unul in banca, cu masca. Dar e bine sa-i lasi liberi pe strazi, prin parcuri sau baruri, sa se stranga in brate cu altii, sa socializeze, sa se pupe (de-ale tineretii valuri...)...

-5 (5 voturi)
Eduard
28.02.2021, 09:40:07

Mai importanta este sanatatea domnule ministru decat orice. Insistati mai bine pentru accelerarea campaniei de vaccinare pentru ca pana in septembrie populatia sa fie vaccinata 70 % . Examene se mai pot da si la anul daca toata lumea este sanatoasa. Pana atunci lasati scolile inchise si / sau reveniti la invatamantul hibrid, altfel ve-ti avea multe decese pe constiinta. Dar din pacate se pare ne-am invatat cu decesele de covid, cum ne-am invatat inainte de pandemie cu cele de circulatie. Nu mai impresioneaza pe nimeni.

-1 (1 vot)
Modifică Setările