Sorina Pintea, despre programul Şpaga sub acoperire: „Avem 14 pacienţi misterioşi  prin spitale”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorina Pintea Inquam Photos / George Calin
Sorina Pintea Inquam Photos / George Calin

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, miercuri, la Timişoara, că există 14 "pacienţi misterioşi" care activează în spitalele din România în cadrul programului Şpaga sub acoperire şi care verifică inclusiv modul de comportament al personalului medical.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc la Timişoara, că programul "Şpaga sub acoperire" continuă în spitalele din România, informează news.ro.

"Continuăm programul, avem 14 pacienţi misterioşi în programul Şpaga sub acoperire. Nu ştiu încă ce conţin rapoartele pe care ei le-au făcut, dar verifică mai multe aspecte, inclusiv curăţenia. Verifică modul de comportament al personalului, dar şi modul în care interacţionează pacienţii şi aparţinătorii cu personalul medical. N-a mai fost nimeni dat afară pentru că, dacă erau cazuri grave, probabil mi se raporta imediat. Dacă obligaţiile din fişa postului ar fi respectate, nimeni nu ar avea probleme", a declarat Pintea.

În vara acestui an, la nivelul Ministerului Sănătăţii s-a luat decizia trimiterii de "pacienţi misterioşi" care să verifice eventuale nereguli în spitale.

Sorina Pintea s-a aflat la Timişoara cu ocazia inaugurării primei clinici de mari arşi din România care corespunde tuturor criteriilor din domeniu. Tot astăzi, jurnaliştii de la G4 Media au relatat că Ministrul Sănătăţii a numit-o în funcţia de manager interimar la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri pe Simona Carmen Hîrţea, deşi acum un an şi jumătate Corpul de control a găsit nereguli grave în mandatul acesteia de manager la Institutul Parhon.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite