Sorina Pintea: Ministrul nu poate acoperi incompetenţa unora din spitale. Nici nu cred că este în fişa postului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorina Pintea - FOTO Eduard Enea
Sorina Pintea - FOTO Eduard Enea

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că ea nu poate acoperi incompetenţa unor manageri din anumite spitale şi că acest lucru nu face parte din fişa postului niciunui ministru, în contextul în care în spaţiul public s-a vehiculat ideea blocării posturilor în sistemul sanitar.

Sorina Pintea a precizat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă că ministrul nu poate acoperi incompetenţa anumitor manageri de spital, în contextul în care multe posturi vacante nu sunt scoase la concurs din motive de organizare internă.

„Am întâlnit manageri care mi-au spus că nu-i lasă directorii financiari. Repet, ministrul nu poate acoperi incompetenţa unora. Nici nu cred că este în fişa postului unui ministru acest lucru. Avem cadrul legal, avem buget şi lucrurile nu se respectă”, a declarat ministrul, potrivit Mediafax.

Sorina Pintea a mai spus că speculaţiile despre blocarea posturilor în sistemul sanitar se infirmă, întrucât această situaţie nu există. „S-a discutat despre blocarea posturilor în sistemul sanitar. Nu există. Anul trecut funcţiona regula doi la unu pentru spitalele din subordinea Ministerului Sănătăţii, dar nu pentru spitalele din subordinea autorităţilor locale, anul acesta nu mai există această regulă, deci atâta vreme cât un post este vacantat având în vedere că bugetele sunt aprobate, posturile se pot scoate la concurs”, a declarat ministrul.

Gestionarea Registrului Naţional de Transplant să treacă la STS

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că a propus consiliului ştiinţific ca serverele şi softul Registrului Naţional de Transplant să fie plasate în custodia STS pentru a fi eliminate orice discuţii vizavi de SRL-urile care gestionează acest aspect.

Sorina Pintea a declarat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la Ministerul Sănătăţii că a venit cu propunerea spre consiliul ştiinţific ca gestionarea Registrului Naţional de Transplant să treacă în administrarea STS de la SRL-uri.

„Am propus şi consiliul ştiinţific aprobat ca gestionarea Registrului Naţional de transplant - serverele şi softul să fie în custodia STS ca să nu mai existe nicio discuţie vizavi de SRL-urile care gestionează aceste lucruri” , a spus ministrul.

Ministrul Sănătăţii a precizat şi că nu există niciun motiv valid pentru care o persoană, parte din Agenţia de Transplant, să poată avea acces la registrele regionale, însă publicarea pe site a criteriilor de alocare este una esenţială.

„Pe de altă parte aceste registre regionale sunt gestionate de acel coordonator, iar pacientul are o parolă şi poate să intre oricând să vadă care este statusul dosarului său. Dar publicarea criteriilor de alocare pe site pentru mine este esenţială. Criteriul urgenţei primează. Aceste criterii de alocare în ceea ce priveşte registrul, eu am optat să fie preluat de STS, vom avea o discuţie în acest sens”, a conchis Sorina Pintea. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite