Societate

articolul anterior articolul urmator

Sorina Săcărin a fost readoptată în SUA. Fericirea Sorinei şi urmele traumei: Nu vreau în România

32
17 Sep 2020 12:40:11
Autor: Valentin Bolocan
Sorina, alături de mama adoptivă FOTO: PSNEWS
Sorina, alături de mama adoptivă FOTO: PSNEWS

Sorina, fetiţa din Baia de Aramă adoptată de familia Săcărin, români stabiliţi în SUA, a fost readoptată la New York de părinţii ei, arată spotmedia.ro. Procedura este complet distinctă de adopţia din România, este decisă de justiţia americană, conform legilor din New York, şi în urma ei, Sorina a căpătat certificat de naştere american, la fel ca un copil născut în SUA.

”După toată nebunia prin care am trecut, am readoptat-o şi aici în America, că să aibă şi toate actele americane, dar şi momentul de bucurie, când spune judecătorul: ’eşti adoptat!’ Momentul acela ne-a fost furat în România. N-am vrut s-o privăm de el”, spune Ramona Săcărin, mama Sorinei.
 
Sorina însăşi ne-a arătat cu mare mândrie noul ei certificat de naştere în prima înregistrare video a fetiţei din mijlocul noii sale vieţi, realizată în exclusivitate de SpotMedia.ro.
 
Avocatul care a asistat familia Săcărin în procedura de readopţie, Jamie, are o poveste extrem de asemănătoare cu a Sorinei, povesteşte Ramona Săcărin.
 
”A fost el însuşi adoptat de o familie care avea o fetiţă şi un băieţel biologici, la fel ca Sorina este mai închis la culoare decât fraţii lui. Erau mici, mergeau împreună la magazin şi când erau întrebaţi dacă sunt fraţi, sora lui Jamie spunea că ea e adoptată. Aşa face şi copilul nostru cel mic, spune că el e adoptat, nu Sorina”.
 
Sorina ne-a povestit despre vacanţa ei în Republica Dominicană, la Punta Cana, unde a înotat împreună cu delfinii. A fost prima ei călătorie cu paşaportul american de care e foarte mândră.
 
Ne-a făcut cunoştinţă cu hamsterul şi pisica ei. Are camera ei luminoasă în care se mişcă precum un argint viu, ne-a arătat cu mândrie colecţia ei de măşti, alese pe criterii ”fashion” .
 
Povesteşte cu mare bucurie despre şcoala la care merge şi despre profesorii ei. ”A avut un suport extraordinar din partea profesorilor, care însă făceau în aşa fel încât să nu simtă că cineva e luat separat”.
 
Are prieteni şi cea mai buna dintre ei se numeşte Sophia. Acum e un pic mai greu pentru că învaţă în sistem hibrid şi este foarte conştientă de reguli: ”trebuie să stăm la 6 picioare distanţă”, spune Sorina.
 
Studiază pianul, a ajuns chiar la un nivel avansat, şi vioara. Din clasa a IV vrea să intre în orechestra şcolii. Face gimnastică.
 
Copilul care în urmă cu un an nu ştia o boabă engleză, ceea ce i-a atras şi nişte întâmplări delicate la şcoală, relatate şi ele fără nicio inhibiţie, vorbeşte fluent engleza şi a trecut la studiul limbii literare. A învăţat şi puţină spaniolă.
 
E un copil fericit, care zâmbeşte nu doar cu gura, ci mai ales cu ochii, când îşi povesteşte noua viaţă şi experienţele. Are o singură temere, pe care a dezvăluit-o la fel de spontan.
 
Când a venit în SUA, Ramona a întrebat-o ce vrea să facă? ”Nimic, mi-a zis. Acum râde când îşi aduce aminte. Îşi schimba ’cariera’ în fiecare săptămână”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

32 Comentarii

adrian hora
17.09.2020, 13:05:27

nimic despre gestul de neiertat al procuroarei? daca media se face ca uita, atunci avem toate sansele sa se repete.

+7 (19 voturi)
Realist
17.09.2020, 13:19:00

Intai procuroarea apoi insusi Procurorul general interimar al Romaniei, funestul Bogdan Licu, a incercat in mai multe randuri sa intoarca hotararea definitiva a Justitiei - si s-a facut complet de ras, i-au dat judecatorii cu flit de 2 ori ! Privind procuroarea de la SS - in iulie 2020 a venit si confirmarea: "ÎCCJ: Secția Specială a încălcat dreptul la liberă circulaţie al Sorinei"

+16 (20 voturi)
niki nikita11
17.09.2020, 13:37:30

Banuiesc ca intra in cazuistica intamplarea si probabil avand in vedere ca in zilele noastre toti filmeaza sunt mai cizelati acum. Functioneaza si cum au facut ei dar nu vrem sa acceptam modul ala cata vreme se poate si fara taraboi. Tot pentru binele copilului.

+2 (4 voturi)
niki nikita11
17.09.2020, 13:31:55

Foarte bine. Ma bucur ca e sanatoasa, fericita si i se ofera educatie si toate cele. Sper dupa ce va creste sa revina sa viziteze romania. Imi pare rau ca a trebuit sa treaca prin lipsa de profesionalism a autoritatilor dar pana la urma uite, important e sa fie ea bine si fericita.

+8 (12 voturi)
Mihai Tarnopol
17.09.2020, 13:41:04

Mai vreo 3-4 anisori, si va deveni o activista de nadejde a BLM. In Romania "parintii" ei si-au etalat o intreaga gama de "calitati" progresiste, incepand cu fake news, ipocrizie, aroganta, mergand pana la amenintari si actiuni la limita legii. Asa ca nu e greu de banuit ce mindset i se formeaza acum in acea "familie".

-15 (27 voturi)

Vezi toate comentariile (32)

Modifică Setările