Specialişti şi părinţi, reuniţi la Conferinţa Internaţională Autism Bucureşti 2017

0
Publicat:
Ultima actualizare:
500 de persoane, aşteptate să participe la eveniment
500 de persoane, aşteptate să participe la eveniment

Peste 500 de specialişti şi părinţi vor fi prezenţi la Bucureşti în perioada 27 - 29 octombrie 2017 pentru a discuta despre autism, afecţiune care înregistrează o creştere alarmantă în lume.

În prezent, 30.000 de români au o tulburare cu spectru autist. 

„La ora actuală, în România, există centre importante unde se oferă terapie de calitate copiilor cu autism. Rezultatele îmbucurătoare, dobândite de-a lungul timpului cu ajutorul abordării comportamentale ABA, au dus la o cerere foarte mare, fiecare familie încercând din răsputeri să ofere copilului ABA, cât mai mult şi pe termen cât mai lung. Experienţa practică a dovedit însă faptul că această abordare nu rezolvă toate problemele, că nu toţi copiii se recuperează cu ABA, că ABA nu este un panaceu universal aplicabil în orice situaţie, cu oricine”, a explicat psihologul Daniela Gavankar, preşedinte AITA, coordonator ştiinţific IACB 2017.

„în acest context, IACB 2017 vine să aducă în discuţie autismul, abordările care şi-au dovedit eficienţa alături de ABA, dar şi poveştile de viaţă ale familiilor cu copii cu autism, aducând în prim plan lectori importanţi cu experienţă practică vastă în domeniu. Dacă am face cu toţii doar ABA ar fi la fel de rău ca şi în cazul în care nu ar exista ABA”, a completat Gavankar.

Evenimentul, care se adresează atât specialiştilor din domeniu cât şi familiilor cu copii autişti, reuneşte terapeuţi, educatori, medici, sociologi, dar şi reprezentanţi din cadrul Ministerului Educaţiei şi Sănătăţii, printre invitaţi numărându-se şi oaspeţi străini, precum Gina Davies, logoped şi specialist în autism sau Petter Myhrer-Naess, consultant de Intervenţie Comportamentală Timpurie din Norvegia. 

Potrivit organizatorilor, cei prezenţi vor afla informaţii despre ceea ce înseamnă autism, afecţiuni conexe, intergrarea copilului în societate, despre terapiile validate ştiinţific, viaţa de familie când copilul are autism, dar şi despre viaţa de cuplu a părinţilor şi cum îşi pot găsi resurse pentru a trăi o viaţă plină, frumoasă şi împlinită. 

Mai multe detalii despre eveniment pot fi accesate AICI.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite