Specialişti în siguranţa rutieră, despre accidentele transmise pe Facebook: „Numărul celor care filmează şi postează pe internet a escaladat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Facebook la volan FOTO gigaom.com

Numărul celor care transmit accidente rutiere grave pe internet este în creştere. Cel mai recent caz este cel al unor tineri din Vrancea, care au fost implicaţi într-un accident transmis online, soldat cu două decese. Specialiştii avertizează că numărul celor care doresc să epateze la volan e în creştere şi că este nevoie de măsuri pentru a preîntâmpina apariţia unor accidente.

„E normal, firesc şi obligatoriu să optimizăm legislaţia şi să o diversificăm la tipul de deviaţie pe care o dezvoltă şoferul odată cu avansul luat de tehnologie. Dacă până de curând vorbeam de dependenţă de telefonul mobil la volan, ceea ce a devenit o realitate, acum am constatat că numărul celor care filmează şi postează pe internet a escaladat”, a explicat, pentru „Adevărul”, psihologul Ionel Simionca, specializat în psihologia traficului. 

Şoferii care transmit live pe Faceook în timp ce sunt la volan riscă sancţiuni grave. Asta după ce parlamentarii au înregistrat un proiect de lege în acest sens la Senat. 

Potrivit documentului, şoferii care folosesc telefonul mobil sau camera pentru a face filmări vor risca o amendă cuprinsă între 290 şi 435 de lei, la care se vor adăuga două puncte de penalizare. În cazul şoferilor care filmează aflaţi la volanul maşinii şi săvârşesc o faptă care pune în pericol alte persoane, aceştia rămân fără permis pe o perioadă de trei luni, se arată în proiectul legislativ, care trebuie să treacă de Parlament şi de şeful statului pentru a produce efecte. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite