Societate

articolul anterior articolul urmator

Spitalele Covid, pe jumătate goale în Capitală. Beatrice Mahler: Este cea mai bună situaţie de la începutul verii lui 2020 încoace

1
12 Feb 2021 11:15:14
Autor: Iulian Bîrzoi
Beatrice Mahler. FOTO Inquam Photos
Beatrice Mahler. FOTO Inquam Photos

Conform cifrelor date de autorităţi, numărul cazurilor noi de infectare cu SARS-CoV 2 din ultimele zile este în scădere. Acelaşi trend poate fi observat şi în cazul pacienţilor internaţi în stare gravă în secţiile de terapie intensivă, acolo unde de la 13.000 s-a ajuns la 7.000.

Managerii spun că spitalele sunt jumătate sau mai bine de jumătate goale de la începutul acestui an. Din acest motiv, ei vor să revină la activitatea normală, măcar parţial. 
 
Situaţia spitalelor din Bucureşti:
 
Spitalul Colentina este mai mult de jumătate gol - are 116 pacienţi din 300 de paturi total
 
Spitalul "Victor Babeş" este jumătate gol - are 235 pacienţi şi un total de 600 de paturi
 
Spitalul Sf. Ioan are numai 55 de pacienţi din 200 de paturi în total
 
Maternitatea Bucur are un singur pacient din 17 paturi COVID
 
Spitalul Witting este jumătate gol - 21 de pacienţi din 40 de paturi
 
Spitalul "Marius Nasta" are 50 de pacienti din 89 de paturi.
 
Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta", a declarat la Digi24 că aceasta este ea mai bună situaţie din vara lui 2020 încoace.
 
„A scăzut numărul internărilor, pacienţii care ajung au majoritatea forme moderate de afectare, astfel că proporţia cazurilor moderate reprezintă jumătate din total. Este un lucru bun. În ultimele două săptămâni avem locuri în ATI Covid. Această situaţie am mai avut-o în Nasta doar la începutul verii lui 2020”, a declarat Beatrice Mahler.
 
Ea a explicat şi cum se explică numărul de cazuri severe: „Este o direcţie a pandemiei din România. Este bine că sunt mai puţine cazuri. O parte din efecte se explică prin regulile respectate, de modalitatea prin care oamenii au înţeles că sistemul de sănătate are nevoie de ajutorul lor. Masca purtată şi distanţarea au dus la aceste rezultate. Sper să menţinem acest trend”.
 
Referitor la vaccinarea cadrelor medicale din spital, Mahler a spus că cei care nu s-au imunizat în prima etapă din diverse motive s-au înscris acum pe listă, astfel că se va ajunge ca 95% din personalul medical să fie vaccinat.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Cata Cata
12.02.2021, 13:49:43

Parerea mea e ca mare parte din populatia Romaniei a trecut deja prin virus, aici vorbim de milioane de oameni, astfel, chiar daca o persoana se mai infecteaza o data, corpul deja e invatat sa lupte impotriva acestui virus si deci apar doar forme usoare sau moderate. Asta e parerea mea, evident, exista si exceptii.

Modifică Setările