Societate

articolul anterior articolul urmator

Spitalul Colentina solicită aviz de funcţionare în regim mixt

0
6 May 2021 15:06:22
Autor: Cristina Morozan
Precizăril ASSMB în urma apariţiei în spaţiul public „a unor informaţii neverificate”, potrivit cărora Spitalul Clinic Colentina, unitate sanitară COVID-19, "se deschide pentru toţi pacienţii" Foto: inquam photos george calin
Precizăril ASSMB în urma apariţiei în spaţiul public „a unor informaţii neverificate”, potrivit cărora Spitalul Clinic Colentina, unitate sanitară COVID-19, "se deschide pentru toţi pacienţii" Foto: inquam photos george calin

Spitalul Clinic Colentina solicită obţinerea avizului de funcţionare în regim mixt (COVID şi non-COVID) de la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti.

"În data de 5.03.2021, Spitalul Clinic Colentina a depus la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti o solicitare pentru obţinerea avizului temporar de funcţionare în regim mixt (COVID şi non-COVID), înregistrată la DSP cu numărul 7374/05.03.2021. Urmare abrogării Ordinului MS nr.555/2020 şi apariţiei Ordinului MS nr. 434/26.03.2021 privind aprobarea Planului de măsuri pentru organizarea spitalelor şi a unităţilor de dializă în contextul pandemiei de COVID-19, modificat ulterior prin Ordinul MS nr. 537/23.04.2021, pentru Spitalul Clinic Colentina a apărut necesitatea depunerii unei noi cereri la DSP Bucureşti, în acord cu noile reglementări, prin care să solicite obţinerea avizului temporar de funcţionare în regim mixt (COVID şi non-COVID). În acest sens, şi având în vedere şi îmbunătăţirea situaţiei epidemiologice la nivelul întregii ţării, Spitalul Clinic Colentina a redactat o nouă solicitare, pe care urmează să o depună la DSP Bucureşti în cursul zilei de vineri, 7.05.2021" potrivit unui comunicat transmis joi de ASSMB, citat de Agerpres

Sursa citată precizează că în funcţie de decizia pe care o va lua DSPMB, Spitalul Clinic Colentina va putea să revină la activitatea în regim mixt (COVID şi non-COVID), sau îşi va continua activitatea de spital COVID-19, ca până în prezent.

ASSMB menţionează faptul că, în ciuda dificultăţilor din ultimul an, Spitalul Clinic Colentina a continuat să asigure asistenţă medicală şi pacienţilor non-COVID, în spaţii special amenajate, dar numai în regim de spitalizare de zi.

„Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (A.S.S.M.B.), în administrarea căreia se află spitalul menţionează că începând din data de 16 martie 2020, Spitalul Clinic Colentina a fost desemnat spital-suport COVID şi a funcţionat în baza Avizului de funcţionare cu caracter temporar nr.1/25.03.2020, la capacitate maximă, cu paturi în regim de spitalizare continuă”, precizează ASSMB.

Spitalul a funcţionat în regim mixt (COVID şi non-COVID) doar pentru o lună, în septembrie 2020, perioadă în care a asigurat internarea şi tratamentul atât a pacienţilor COVID-19, cât şi celor non-COVID.

Începând din luna octombrie 2020, şi până în prezent, Spitalul Clinic Colentina funcţionează ca spital COVID-19, cu număr maxim de paturi pentru spitalizare continuă, destinat exclusiv tratării pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 (forme medii, severe şi critice).

De altfel managerul Spitalului Colentina din Capitală Victor Cauni atrăgea atenţia autorităţilor încă de la începutul lunii martie că mai multe cadre medicale luau în calcul să plece, nemulţumiţi că nu mai puteau profesa, deoarece aici se tratează doar bolnavi de COVID. Specialiştii se plângeau printre altele şi că pacienţii cu boli cronice nu mai au acces în acest spital.
 
Apoi şi medicul Laura Zarafin, specialist ATI la Spitalul Colentina, critica la sfârşitul lunii aprilie, într-o postare pe Facebook, transformarea unităţii sanitare în spital COVID şi faptul că, indiferent de specialitate, toţi medicii trebuie să trateze pacienţi cu COVID, întrebându-se de ce Spitalul ”Marius Nasta” poate avea pavilioane pentru pacienţii COVID şi non COVID, iar în cazul Spitalului Colentina acest lucru nu este posibil.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările