Societate

articolul anterior articolul urmator

Spitalul Foişor a început să primească pacienţi cu COVID-19. Sunt disponibile 26 de paturi la Terapie Intensivă

1
10 Apr 2021 17:36:30
Autor: Cristina Morozan
FOTO Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
FOTO Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Primul pacient cu COVID a fost adus, sâmbătă după-amiază, de la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, potrivit unei informări transmise de Ministerul Sănătăţii. Decizia de transfer aparţine Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei.

Ulterior, la Spitalul Foişor a sosit şi al doilea pacient cu COVID, potrivit Digi24, citat de Libertatea.

Peste 100 de pacienţi au fost evacuaţi din Spitalul Foişor vineri noapte, pentru a elibera 26 de paturi ATI pentru bolnavii de COVID, întrucât instituţia urma să devină de azi, 10 aprilie, spital dedicat bolnavilor de coronavirus. 
 
În Spitalul de Ortopedie Foişor erau internaţi un număr de 105 pacienţi. 13 dintre aceştia au fost transferaţi cu ambulanţe SMURD şi SABIF: 1 la Elias, 4 la Floreasca, 5 la Universitar, 1 la Bagdasar, 1 la SJU Buzau, 1 cu ambulanţa la domiciliu în Galaţi. Dintre ceilalţi 92 pacienţi, 25 erau programaţi pt intervenţii chirurgicale iar 67 erau pacienţi deja operaţi, care urmau sa fie externaţi la domiciliu, potrivit Ministerului Sănătăţii.
 
Totodată reprezentanţii instituţiei au precizat că eliberarea paturilor era necesară deorece „De mai bine de o săptămână, în Bucureşti sunt zero locuri ATI disponibile în anumite momente ale zilei”.
 
Totodată se mai menţionează că Spitalul Foişor ştia vineri, la ora 11.00, că se pregăteşte evacuarea pacienţilor, dar „la orele 19:00, managerul încă nu întocmise documentele necesare pentru eliberarea avizului temporar”
 
De altfel, potrivit unui ordin transmis Ministerului Sănătăţii în urmă cu o săptămână Spitalul Foişor nu îndeplineşte criteriile pentru a fi spital COVID.
 
„Conform celor menţionate de Ordinul 434/2021 din 26 martie 2021, criteriile menţionate NU sunt îndeplinite de Spitalul clinic de Ortopedie Traumatologie şi TBC Osteoarticular «Foişor», fiind obligaţi să vă atenţionăm de acest context de neconformitate pentru a evita concluzii provocatoare de malpraxis sau de perturbare a întregii activităţi a spitalului, care este eminamente ortopedică, prin monoprofil”, scrie în documentul adresat Ministerului Sănătăţii şi semnat de managerul spitalului, de directorul medical, cel financiar-contabil şi de către şefii de secţie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Ovidiu Olariu
10.04.2021, 20:26:43

Incā nu am auzit, apropos de inceperea primirii in Spitalul Foisor a primilor pacienti bolnavi de SARS-Cov-2, opinia competentā si luminatā, a vicepresedintelui PNL, a domnului Ben Oni Ardelean ! Acesta, in articolul "Scandal mare în coaliţie. Un lider PNL cere demiterea de urgenţă a lui Voiculescu (...), articol aparut in "Adevarul", in cursul diminetii de astazi, a cerut "demiterea de urgenţă" a ministrului sanatatii, Vlad Voiculescu ! În "calitatea" sa, de "vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal, domnul Ben Oni Ardelean a anuntat -citez- cā "voi solicita premierului Florin Cîţu, în cadrul Biroului Politic Naţional, DEMITEREA de urgenţă a ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu" ! Argumentele sunt numeroase si nu pot fi ignorate deoarece au fost enuntate de un super specialist in boli cronice si in SARS-Covid-2 ! Dar, nimic, nici un al ecou, pânā acum, nici mācar o precizare suplimentarā a aceluiasi informat domn ! Cum de este posibilā atâta nepasare ! Sa nu se audā, in acelasi spirit "de urgenţă', de nici unde, nici un ecou ! Nu ne este dat sā auzim nici macar un al doilea bla, bla, bla, de circumstantzā, al domnului Ben Oni Ardelean ! Si, ceea ce este si mai grav, ma intreb cum de este cu putintā sā nu se tinā seama -subito, instantaneu !- de opinia unui om atat de autorizat si de informat politic, atat de bine intentionat si de competent ca domnia sa, domnul pastor Ben Oni Ardelean ! Ca sā vezi cât de intortochiate si de incerte sunt meandrele politicii ! Asteptām, ca sa stim si noi, prostii, informatii complete, macar de acum inainte ! Nu de altceva, dar sa stim si noi cu cine vom vota, cu domnul Ben Oni Ardelean sau cu domnul Vlad Voiculescu !

+1 (3 voturi)
Modifică Setările