Spitalul MAI, „Dimitrie Gerota”, a ieşit din carantină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul Ministerului Afacerilor Interne, „Dimitrie Gerota” a ieşit din carantină după efectuarea măsurilor de dezinsecţie şi igienizare. În acest moment spitalul nu poate primi pacienţi şi nu se pot efectua consultaţii de specialitate, întrucât au loc în continuare acţiuni de nebulizare a spaţiilor. Reamintim că spitalul a fost în carantină după ce un fost poliţist internat a minţit cu privire la istoricul călătoriilor sale.

„La nivelul spitalului Gerota, aparţinând Ministerului Afacerilor Interne, au fost efectuate activităţi de dezinfecţie şi igienizare, iar în acest moment carantină a fost ridicată. 

Personalul medical şi tehnic a intrat în spital pentru a efectua alte activităţi necesare precum nebulizarea tuturor spaţiilor. 

Activităţile se desfăşoară în condiţii de protecţie pentru tot personalul. 

În acest moment spitalul nu poate primi pacienţi şi în aceasta unitate medicală nu se pot efectua consultaţii de specialitate. 

Aceste proceduri medicale vor putea fi efectuate, în cel mai scurt timp, după finalizarea tuturor activităţilor de dezinfecţie”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Fostul poliţist a băgat tot spitalul în carantină

Un bărbat de 60 de ani, fost ofiţer de Poliţie, a fost internat din 5 martie la Spitalul Gerota. El a ascuns autorităţilor că fusese plecat în Israel, de unde s-a întors în 26 februarie. La momentul internării, el declarase pe propria răspundere că nu a călătorit în afara ţării în ultimele două luni. El s-ar fi simţit rău şi a mers la spital în 3 martie, a doua zi s-a întors la serviciu, iar în 5 martie a mers din nou la spital şi a fost internat. În 9 martie s-a confirmat că are coronavirus.

    

După confirmarea diagnosticului în cazul său, Spitalul Gerota a intrat în carantină. Bărbatul este pensionar al MAI din 2015, a fost şef la două poliţii de sector şi apoi director al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti. Acum, el lucrează la ADP sector 4.

Şeful ADP Sector 4, Marian Goleac, a confirmat pentru Libertatea că bărbatul a intrat în contact cu cei 120 de angajaţi ai direcţiei şi, mai mult, a împărţit mărţişoare. În urma anchetei epidemiologice, s-a constatat că acesta a împărţit mărţişoare în 2 martie la Amenajarea Domeniului Public sector 4.

Pe 11 martie, procurorii au deschis dosar penal pe numele poliţistului pensionar bolnav de COVID-19. 

Două doctoriţe de la Spitalul „Dimitrie Gerota” sunt în stare critică. Ele sunt ventilate mecanic, iar medicii sunt rezervaţi cu privire la starea lor de sănătate.„Sunt ventilate mecanic, prognosticul medicilor este rezervat, dar ei fac toate eforturile necesare”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tatătaru, 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite