Spitalul de Pediatrie din Sibiu va beneficia de aparatură modernă în valoare de 11,8 milioane lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăria Sibiu finanţează din bugetul local şi reabilitarea şi extinderea spaţiilor în care funcţionează ambulatoriile Spitalului.   FOTO: turnusfatului.ro
Primăria Sibiu finanţează din bugetul local şi reabilitarea şi extinderea spaţiilor în care funcţionează ambulatoriile Spitalului.   FOTO: turnusfatului.ro

Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, a anunţat că Spitalul de Pediatrie din oraş va fi dotat cu aparatură în valoare de 11,8 milioane de lei.

„La Spitalul de Pediatrie lucrăm la extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe, precum şi la dotarea ambulatoriilor, investiţii în valoare de 11,8 milioane de lei, asigurate din fonduri europene nerambursabile. Lucrările de la Urgenţe se desfăşoară fără oprirea activităţii medicale şi de aceea s-au luat măsuri speciale pentru desfăşurarea acestora. Vreau să felicit conducerea Spitalului pentru modul în care a gestionat această situaţie şi să mulţumesc personalului medical pentru înţelegere. În paralel, achiziţionăm echipamente performante şi moderne atât pentru Urgenţe, cât şi pentru ambulatoriile de specialitate, parcurgând procedurile de achiziţii publice", a precizat Astrid Fodor, conform Agerpres. 

Potrivit acestuia, a fost cumpărat un aparat de hematologie modern pentru ca diagnosticarea să se facă mai rapid şi mai eficient.

Contractul pentru achiziţia de echipamente IT necesare cabinetelor ambulatoriilor a fost semnat deja, investiţia fiind de peste 430.000 de lei.

Pe lângă achiziţia acestor dotări, Primăria Sibiu finanţează din bugetul local şi reabilitarea şi extinderea spaţiilor în care funcţionează ambulatoriile Spitalului. Este vorba de o investiţie de peste 1,2 milioane de lei care va începe în luna mai a acestui an. Prin această lucrare se vor amenaja cabinete noi, spaţii de laborator şi tratament, se vor înlocui instalaţiile de utilităţi, tencuielile, pardoselile şi se vor reface zugrăvelile. Termenul de execuţie a lucrărilor este de 6 luni.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite