Spitalului Witting din Capitală a blocat internările la chirurgie generală şi medicină internă din cauza unui focar de COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Witting Bucureşti
Spitalul Witting Bucureşti

Până pe 30 ianuarie, în secţiile de chirurgie generală şi medicină internă nu se vor mai face internări. Mai multe cadre medicale au fost confirmate cu COVID-19.

În urma anchetei epidemiologice, s-a constatat existenţa unui număr mare de infectări la personalul medical şi la pacienţi în secţiile de chirurgie generală, medicină internă şi la farmacie. În aceste condiţii, s-a luat măsura sistării internărilor până în 30 ianuarie, transmite Digi24.

Pacienţii care au fost contacţi cu cei pozitivi vor fi izolaţi şi vor sta singuri în saloane, iar angajaţii care i-au îngrijit vor fi identificaţi.

De asemenea, toţi angajaţii de la chirurgie generală, medicină internă şi farmacie vor fi testaţi.

Conform sursei citate, marţii dimineaţă, la Spitalul Witting fuseseră confirmate zece infectări în rândul personalului medical şi auxiliar.  

Alte spitale unde au fost înregistrate focare de coronavirus sunt Elias, Sfânta Maria, Grigore Alexandrescu, Fundeni, Cantacuzino, Colentina, Colţea şi Alexandru Obregia.

Cele mai multe persoane infectate sunt asistente şi infirmiere, în rândul lor fiind constatată şi cea mai mare reticenţă la vaccinarea anti-COVID.

Vă recomandăm şi: 

Rafila: „O parte din restricţii vor fi reduse până la sfârşitul lunii martie”. Când va fi vârful valului cinci

Trăinicia Coaliţiei, testată de dispute pe mai multe fronturi. Scurt inventar al tensiunilor dintre PNL şi PSD 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite