Spre o Europă înfricoşătoare

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai mare problemă a Uniunii Europene nu este cea a imigranţilor pătrunşi ilegal pe teritoriul ei şi care îi agresează cetăţenii în noaptea de Revelion. Nici reintroducerea controlului la unele frontiere în interiorul spaţiului Schengen şi nici criza economică prelungită par să nu mai constituie probleme grave în comparaţie cu adevărata, grava, esenţiala problemă: ţigările mentolate.

În spaţiul în care libertatea este valoarea fundamentală asistăm la o ofensivă a intedicţiilor. Să nu, să nu, să nu! La sfârşitul lui 2015, s-a anunţat cu surle şi trâmbiţe că marea sectă a fumătorilor a primit lovitura de graţie, că nu mai pot fuma în spaţiul public, indiferent de forma lui de proprietate (publică sau privată). Adică, trebuie înţeles că spaţiul public nu este unul al incluziunii, ci al excluziunii. Credeţi că asistăm la o mare bucurie a nefumătorilor? Nu. Dacă cel puţin un nefumător nu se declară mulţumit de măsură nu se poate spune că nefumătorii sunt mulţumiţi de ea. Eu sunt nefumător şi nu doar că nu-mi declar vreo mulţumire faţă de măsură, ci mă declar chiar nemulţumit de ea. Era suficientă existenţa spaţiilor amenajate pentru fumători şi  nefumători. În situaţia nou creată, puţini vor aplica aberanta măsură, iar locantele ce o vor aplica vor deveni treptat cofetării sau spaţii destinate postului şi rugăciunii. Oamenii se vor adapta. Eu îmi voi invita prietenii fumători acasă şi nu vom vorbi despre nocivitatea fumatului, ci despre nocivitatea idioţilor ajunşi în funcţii publice care nu au citit „Fabula albinelor” a lui Bernard de Mandeville.

Dacă interzicerea fumatului a putut fi justificată ca apărare a dreptului nefumătorului de a nu inhala fum de ţigară, păstrându-i-se intact dreptul de a se îmbăta şi obligaţia de a inhala toate mirosurile pestilenţiale ale marilor oraşe – de la mirosul de ulei rânced ce emană din toate fast food-urile la cel al excrementelor de câine („vai, dar câinii fac aşa ceva, aceste fiinţe mai deştepte şi mai afectuoase ca oamenii?!”) –, interzicerea ţigărilor mentolate este o interdicţie fundamentată pe solidul argument al drobului de sare: mirosul plăcut al acestor ţigări ar putea să-i determine şi pe nefumătorii convinşi, tocmai scăpaţi din fumurile nenorociţilor de fumători, să se apuce de fumat. Ce gozăvie! Vă daţi seama că în scurt timp fumătorii pot deveni majoritari şi vor presa pentru revenirea la normalitate, adică la spaţiul public în care au şi ei loc ca buni plătitori de taxe şi impozite ce sunt? Jos mentolul ce intoxică poporul!

Uite aşa, Parlamentul European a votat o legislaţie ce interzice producerea şi comercializarea ţigărilor mentolate şi a celor slim. Pe lângă ceea ce s-a votat, mai sunt şi alte propuneri. Pachetele tuturor mărcilor de ţigări să fie la fel ca dimensiune, iar culoarea lor să fie una neutră, pentru că nimic nu scoate mai tare din minţi un nefumător decât corupătoarea cromatică a pachetelor. Ah, şi formele lor seducătoare... cum pot să ucidă inocenţa nefumătorilor! Nu râdeţi, că treaba este gravă. Iar dacă râdeţi, faceţi-o măcar aşa, mai neutru!

Asistăm la o probă de uniformizare pe care am întâlnit-o doar în statele totalitare. Acum, aceasta vine pe uşa protejării sănătăţi. Dar ce, naziştii şi comuniştii nu au ucis în numele sănătăţii naţiunilor şi a fraternităţii popoarelor? Tot despre bine vorbeau. Poate cineva să contrazică bunele lor intenţii?

Haideţi, dar, să vedem de ce se îmbolnăveşte lumea şi de ce se moare, ca să vedem ce mai avem de interzis! Se moare din cauza colesterolului crescut? Se moare! Avem deja un clivaj între colesterolici şi necolesterolici. De aceea, este necesar ca toate produsele alimentare pe bază de grăsimi să fie consumate doar în spaţiul strict privat de către inconştienţii de colesterolici. Cine vrea nu are decât să se sinucidă acasă, să nu maculeze spaţiul public. În magazine, toate aceste produse să fie ambalate în acelaşi tip de ambalaj, indiferent de producător, cu o culoare neutră. Să se renunţe la reprezentările grafice care ne arată acum de la ce animale provin produsele. De ce să apară pe pachete imagini cu purceluşi graşi, găini optimiste şi vaci care râd? Ce, lumea nu ştie să citească!? Hai, bine, până în 2022 ar putea fi o perioadă de tranziţie spre ambalajele nonfigurative: pot apărea imagini cu animalele enumerate mai sus, dar să nu mai fie la fel de expresive, ci să fie aşa, mai neutre.

Se moare din cauza alcoolului? Se moare! Criminalii de oenologi ne-au învăţat de sute de ani că la vin trebuie apreciată culoarea şi aroma. Aşa ne atrag spre moarte, nenorociţii! S-au mai apucat să mai facă şi băuturi spirtoase pe la Cognac! Nu mai zic de lichioruri! Toate acestea ne atrag spre a consuma aceste otrăvuri aşa cum o mai fac doar mentolul în cazul tutunului şi aroma de friptură în cazul colesterolului. Şi ce forme au sticlele, ce etichete irezistibile! De aceea, propun: să se ajungă la un singur tip de băutură ce să conţină numitorul comun al acestor băuturi, eliminând elementele ce corup inocentul consumator de apă plată. E simplu: alcoolul. Să se producă doar alcool simplu, incolor, îmbuteliat la sticle cu forme şi etichete neutre. Iar pentru a umbla puţin la limbaj, căci acolo zace ideologia, nici să nu mai scriem „alcool”, ci „apă tare” sau „apă grea”. Să se înveţe omul cu apa. Iar pentru dependenţi să se vândă sub denumirea neutră „apă de ploaie”, ca să le piară pofta.

Se moare din cauza maşinilor? Se! Mii de accidente se produc din cauză că oamenii sunt seduşi de tot felul de automobile care mai de care mai frumoase şi mai sofisticate. Sunt milioane de oameni seduşi de roşu Ferrari şi de erotismul airbag-urilor. Aşa ajung foştii călători neutri cu trenul posesori ai morţii pe patru roţi. Dar ce roţi, ce jante de aluminiu! Propun să se descurajeze treptat acest fenomen. Să se producă un singur tip de maşină, cu o formă neutră, cu o culoare neutră, fără prea multe elemente de siguranţă (pentru a descuraja posibilul cumpărător), care să se strice când ţi-e lumea mai dragă, care să necesite din partea posesorului cunoştinţe de mecanică auto, care să pornească doar împinsă, căreia să nu îi funcţioneze încălzirea pe timp de iarnă. Aici e simplu, pentru că aşa ceva s-a mai probat: toţi europenii să circule cu Dacia 1300. Treptat, cu toţii se vor îndrepta neutri spre trenuri neutre, spre acele spaţii de socializare pe termen indeterminat, în care vor discuta subiecte neutre pentru a nu discrimina pe nimeni. Sigur, în trenurile neutre nimeni nu va avea voie să fumeze nici măcar între tampoane.

Se moare din cauza modei? Se! Câte cazuri mortale de anorexie, câte sinucideri şi câte violuri au cutremurat lumea din cauza acestui moft: moda. Ce a salvat-o de la viol pe femeia din Köln în noaptea de revelion? Faptul că avea o costumaţie neutră, că dacă ar fi purtat fustă era vai şi amar de ea. De aceea, propun ca treptat toată lumea să poarte îmbrăcăminte neutră, femeile să-şi aplatizeze sânii aşa cum făceau cele din Geneva lui Calvin, venind astfel în întâmpinarea eforturilor pe care le fac metrosexualii. Momentul e bun, uniformizarea se va produce mai repede decât ne-am putea aştepta. Ar fi bine să se umble şi la machiaj, fiindcă acesta scoate chipul uman din neutralitate. Să se ajungă la un singur tip de machiaj, în culori neutre. Dacă până în 2022 nu se va reuşi, să se introducă fie tunica specifică neutrei mode nord-coreene, fie burca. Normal cu o culoare neutră. Se va închide astfel şi spinoasa problemă a multiculturalismului.

Din câte lucruri se poate muri! Fiecare motiv de boală şi de moarte poate deveni un motiv de legislaţie şi vedem că guvernarea europeană a început să se înscrie pe acest drum. După cum vedem, noul rol pe care şi l-a asumat este acela de a ne scăpa de moarte. În nota de fundamentare a măsurilor împotriva fumatului argumentul forte este cifra ce reprezintă rata mortalităţii din această pricină. Parlamentarii europeni sunt pe drumul cel bun. Păcat că nu mai trăieşte doctorul Iulian Mincu, cel care ne făcea să ne bucurăm că nu se găseau în magazinele comerţului de stat otrăvuri precum cafeaua, carnea, uleiul, zahărul ş.a..

Frica de moarte este un bun motiv ca orice guvernare să le facă cetăţenilor săi viaţa un calvar. O ideologie păcătoasă domină astăzi clasa politică europeană. Este ideologia cortectitudinii politice, al cărei prim efect este crearea unei societăţi a culpei. Oricine devine vinovat de ceea ce îl diferenţiază. Toate obiceiurile ce îi colorează viaţa unui individ devin tot atâtea motive de culpă fiindcă s-ar putea să lezeze universalul său semen în kantiana sa umanitate.

Domnilor parlamentari europeni, altele sunt problemele pe care trebuie să le rezolvaţi, nu formularea de noi interdicţii pentru cei ce v-au trimis acolo. Sunteţi ca la căderea Constantinopolului: musliii au spart porţile iar voi vorbiţi despre sexul îngerilor. Lăsaţi-vă cetăţenii în pace şi nu le mai interziceţi tot felul de lucruri! Fumatul ţigărilor cu mentol e problema Europei? Când eram licean, colegii mei fumători luau grăuntele de mentol din creioanele nazale şi îşi mentolau ţigările „Carpaţi”. Pe banii lor, pe sănătatea lor. Aoleu, am divulgat un secret! Cred că veţi interzice mentolul din creioanele nazale şi îl veţi introduce în supozitoare. (În acest caz, folosiţi-le neutru!)

Domnilor eurodeputaţi, oricâte interdicţii aţi introduce, societatea are mecanismele ei de a se retrage în clandestinitate. Aşa s-a întâmplat în totalitarism. Când legea e absurdă, nimeni nu o mai respectă, nici chiar cei ce au dat-o. Lăsaţi Europa în pace aşa cum aţi găsit-o: cu pluralismul şi libertăţile sale! Cele două totalitarisme pe care le-a probat nu au făcut Europa nici mai sănătoasă şi nici mai neutră, ci doar înfricoşătoare. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite