Sprijin pentru unităţile sanitare care doresc să se afilieze Reţelei Europene de Referinţă pentru boli rare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
32 de spitale vor să se afilieze Reţelei Europene de Referinţă pentru boli rare FOTO Adevărul
32 de spitale vor să se afilieze Reţelei Europene de Referinţă pentru boli rare FOTO Adevărul

Spitalele care şi-au exprimat dorinţa de a se afilia Reţelei Europene de Referinţă pentru boli rare au primit 32 de scrisori de recomandare de la Ministerul Sănătăţii.

„În domeniul bolilor rare, Uniunea Europeană a organizat un apel pentru accesare de fonduri având drept scop înfiinţarea de Reţele Europene de Referinţă. Îndeplinind prevederile legale specificate în Directiva 2011/ 24/ UE privind asistenţa medicală transfrontalieră, orice grup alcătuit din 10 furnizori de sănătate, din care 8 din ţările membre UE, pot aplica până la finalul apelului cu o propunere de înfiinţare de Reţea Europeană de Referinţă într-o anumită zonă de expertiză medicală”, a transmis Ministerul Sănătăţii într-un comunicat de presă.

„Reţelele Europene de Referinţă se bazează pe participarea voluntară a furnizorilor de servicii de sănătate din ţările membre UE şi au ca scop creşterea accesibilităţii pacienţilor la asistenţă medicală înalt specializată, încurajarea cooperării în domeniul asistenţei medicale la nivel european, urgentarea diagnosticului şi îmbunătăţirea tratamentului în domeniile medicale unde expertiza este insuficientă”, mai arată documentul citat.

Potrivit documentului, reţelele vor ajuta statele membre cu un număr mic de pacienţi cu acelaşi diagnostic să ofere servicii înalt specializate, să crească viteza de difuziune a inovaţiilor în medicină şi a tehnologiilor de vârf în sănătate şi să servească drept puncte focale pentru educaţie medicală şi cercetare, ridicând astfel asistenţa medicală la un nou nivel.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite