Societate

articolul anterior articolul urmator

Noi măsuri de relaxare de la 1 decembrie DOCUMENT

8
26 Nov 2021 17:38:04
Autor: Andreea Ghiorghe
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Guvernul a adoptat vineri, 26 noiembrie, hotărârea privind introducerea mai multor relaxări, valabile doar pentru persoanele vaccinate sau trecute recent prin boală.

Lucian Bode, ministrul de Interne, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, noile măsuri adoptate de Guvern. Astfel, ceremoniile dedicate zilei de 1 decembrie vor putea fi organizate cu participarea a cel mult 400 de persoane în Capitală şi cel mult 200 de persoane în municipiile de reşedinţă, atât timp cât se asigură o distanţă socială de minimum 1 metru. Masca sanitară este obligatorie, iar participanţii trebuie să fie vaccinaţi sau să fi trecut prin boală. 

De asemenea, activităţile specifice Zilei Naţionale a României vor fi permise la sediul autorităţilor şi instituţiilor publice centrale cu participarea a cel mult 300 de persoane, iar la sediul autorităţilor şi instituţiilor publice locale cu participarea a cel mult 150 de persoane. Organizatorii trebuie să asigure o suprafaţă de minim 2 mp pentru fiecare persoană participantă şi să supravegheze respectarea regulilor de acces şi protecţie sanitară.

Competiţii sportive, concerte şi conferinţe

Vor putea să se organizeze şi competiţii sportive pe teritoriul României, în spaţii închise sau deschise, doar în intervalul orar 5.00-21.00, cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, asigurarea unei distanţe de minimum 1 metru între persoane şi purtarea măştii de protecţie.

Organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale este permisă, doar în intervalul orar 5.00-21.00, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, dar nu mai mult de 1.000 de persoane, purtarea măştii de protecţie şi asigurarea unei suprafeţe de minimum 4 mp/persoană.

Nu în ultimul rând, hotărârea de guvern prevede şi desfăşurarea de cursuri, inclusiv cele de formare profesională care necesită activităţi practice, workshop-uri şi conferinţe, inclusiv cele pentru implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene, doar în intervalul orar 5.00-21.00, cu participarea persoanelor până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului în interior sau în exterior, dar nu mai mult de 150 de persoane, asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, purtarea măştii de protecţie şi respectarea normelor de sănătate publică.

Toate măsurile prezentate vor fi valabile pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi, ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, a mai declarat Bode.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Tomescu Tom
26.11.2021, 17:57:40

Decât să participi în condițiile astea la " ceremonii " ..mai bine îți vezi de treabă .. Stai cu familia și prietenii .. . 400 de martori ..și 200 în municipii .. găsesc ele , autoritățile vor găsi .. Vor fi de ajuns doar angajații primăriilor și prefecturilor ... 😂🤣 Dacă vor să fie liberi ..atâtea zile la rând , dacă vor prime , vouchere de vacanță ..salarii mărite .. să facă bine și să se achite de OBLIGAȚIE ...

+3 (3 voturi)
Tomescu Tom
26.11.2021, 18:03:00

Cred că de fapt le este frică de eventuale proteste ... De oamenii cu gura mare .. 😜

+4 (4 voturi)
defu gabi
26.11.2021, 18:37:59

Pai nu s-au interzis protestele?! Indivizii astia chiar nu pricep ca atunci cand va fi sa iasa plebea (si va iesi) nu-i va mai putea opri nimeni si nimic?!?

-13 (15 voturi)
GebeleiziS
26.11.2021, 21:33:33

pai defule, nu ies hauristii tai la proteste ? toti aia 20 ? :))))))))))))))))))

+12 (14 voturi)
Un cititor
26.11.2021, 19:15:25

PSD-ul vrea sa faca voia romanului, tocmai cand se discuta despre o varianta noua de Covid. Om vedea ce va face Rafila care a criticat atat de des masurile vechii coalitii, si si-a luat, chiar din prima zi, jucariile in curtea ministerului, nu cumva ca cei de la ISSU-Arafat sa-i stirbeasca din importanat.

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările