Societate

articolul anterior articolul urmator

Statul umilitor România: O tânără bolnavă de scleroză multiplă a rămas fără pensie pentru că a scris o carte de poezii pentru care a primit 270 de lei

74
21 Oct 2017 16:05:07
Autor: George-Andrei Cristescu

O tânără bolnavă de scleroză multiplă, boală incurabilă care se agravează cu timpul şi care nu-i permite pacientului să muncească, a fost umilită de statul român care a decis să nu-i mai plătească pensia de handicap de 39 de lei lunar pentru că a scris o carte de poezii de pe urma căreia a încasat 270 de lei.

UPDATE Răspunsul Olguţei Vasilescu privind cazul tinerei cu scleroză multiplă rămasă fără pensia de handicap: Să conteste decizia în instanţă
 
Cazul tinerei Laura Florescu, cunoscută pe Facebook ca Marcica Belearta Mononoke, a fost prezentat pe reţeaua de socializare de Corina Băcanu:
 
„Doamnelor, domnilor, se pare că ei au învins. Nu m-am gândit niciodată să plec din România. Niciodată. Dar se pare că ăştia chiar trebuie să rămâna fără sursa lor de furt. Marcica Belearta Mononoke e bolnavă de scleroză multiplă. Primeşte de la Statul Român pensie de handicapat 39 de lei pe lună. Atunci când poate, scrie poezii. O editură a decis să îi publice poeziile. Din vânzarea cărţii, prietena mea a avut un profit de 260 de lei. Azi a primit hârtii acasă că pensia ei de 39 de lei se suspendă pe 3 ani fiindcă a încasat ilicit bani din vânzarea cărţii. Această ţară a devenit prea greu de suportat. Atâta umilinţă, atâta scuipat, atâta jeg şi abjecţie sunt greu de îndurat chiar şi pentru un om care îşi iubeşte ţara. Mă declar complet înfrântă“.
 
 
La rândul său, Laura Florescu a explicat pe Facebook:
 
„Din 2014 trăiesc cu 39 de lei pe lună, ajutor de handicap şi o pensie de boală de 400, respectiv 520 de lei, fără drept de muncă. M-am crezut isteaţă, destul de isteaţă încât să traduc filme şi să scriu o carte. Ei, bine, se pare că nu-s. Îs o proastă, pentru că tre să dau toţi banii înapoi, ba chiar dublu“, a explicat pe Facebook Laura Florescu, tânăra bolnavă care locuieşte în Câmpulung Moldovenesc.
Te-ar putea interesa:
 
Drama unei românce: diagnosticată cu o formă rară de cancer chiar în ziua în care a născut
 
Sclavul în lanţuri de la Berevoeşti şi-a ucis, noaptea trecută, tatăl
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

74 Comentarii

, new_age
21.10.2017, 16:20:55

Cand vad astfel de stiri ma apuca o greata de nedescris stiind cu isi majoreaza politicienii salariile. Saraca femeie pe langa ca trebuie sa suporte boala mai trebuie sa suporte si mizeria asta de lege. Apropo ce ajutor e ala de 39 de lei ce faci cu banii aia,astia sunt inconstienti total,in schimb acorda POMENI militienilor care s-au pensionat si dupa aia s-au angajat la loc.

+28 (28 voturi)
Radu Mircea
21.10.2017, 16:45:24

# , new_age Au dreptate autoritatile . Huuuooo .... la pirnaie cu toti ce care fura din pensiile speciale , jos cu cei care ne lasa fara bani de ajutoare sociale , la moarte cu cei ce indraznesc sa gindeasca macar ca noi nu meritam salariile cu 6 zerouri . Daca nu ma credeti sa stiti ca ati imBELINAt-o ... hi hi hi hi ....

+12 (18 voturi)
Edmond Dantes..
21.10.2017, 16:36:05

Mda eu credeam ca cand scrii statul te rasplateste,vezi toti sarmani detinuti genul Becali & com au primit gratiere dupa ce au scris esee si alte opéré inestimabile pentru cultura voastra nationala. Stat de .......inca odata am confirmatia ca nu m-am inselat cand am luat cetatenia Franceza. Am copii dar nici nu le spun de unde vin,iar despre ai invata sa vorbeasca Romaneste. .NICI VORBA.

+4 (16 voturi)
🖕
21.10.2017, 16:37:17

Statul numit „Romania” nu este nici stat social, nici stat de drept, ci stat al privilegiaților și stat de strîmb! Eu sînt bătrîn, dar cine poate, să plece din Rromania, să rămînă găștile politice numite „partide”, asistații apți de muncă, pensionarii de lux și țiganii!

+19 (19 voturi)
Stefan din nord
21.10.2017, 16:50:39

Nu poti sa simti decat revolta cand citesti despre asemenea situatii cand statul este excesiv de corect Si asta in timp ce unii ce primesc ajutor de handicap pentru nevazatori conduc masini ca sa dau doar un exemplu de strambatate

+14 (14 voturi)

Vezi toate comentariile (74)

Modifică Setările