Stegarul dac, internat la Spitalul Obregia după ce a ameninţat că se aruncă de pe Casa Radio

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stegarul dac FOTO Mediafax
Stegarul dac FOTO Mediafax

Cezar Avrămuţă a fost internat la Spitalul de Psihiatrie „Alexandru Obregia”, după ce vineri a stat şapte ore pe Casa Radio, ameninţând că se sinucide, specialiştii urmând să stabilească dacă bărbatul are o suferinţă psihică, transmite Mediafax.

Cezar Avrămuţă, cunoscut ca „stegarul dac”, s-a urcat vineri pe Casa Radio, unde au fost trimise o ambulanţă şi un echipaj de poliţie, potrivit reprezentanţilor Serviciului de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov. După şapte ore de negocieri, Avrămuţă a acceptat să coboare, întrucât o rafală de vânt i-a luat steagul. Acesta era însă foarte agitat şi ameninţa că se va urca din nou pe Casa Radio şi se va arunca dacă nu-i va fi dat steagul. În cele din urmă bărbatul a acceptat să urce în ambulanţă şi să-i fie făcute nişte analize minime.

Asistenta de pe ambulanţă a cerut sprijinul Poliţiei pentru a-l tranporta la spital ţinând cont de starea de agitaţie a acestuia. Avrămuţă a refuzat internarea, Deşi i s-a explicat că este în avantajul lui să fie evaluat medical, mai ales după ce a stat pe Casa Radio mai bine de şapte ore, A vramuţă a refuzat internarea. Atunci, el nu s-a opus şi a fost dus la Spitalul de Psihiatrie „Alexandru Obregia”, fără a fi imobilizat. El avea atunci la picior o rană mai veche, potrivit asistentei de la ambulanţă.

Legea sănătăţii mentale (487/2002) stabileşte că orice persoană care are manifestări care îi pot face rău ei sau celor din jur trebuie prezentată unei comisii de specialitate care va stabili dacă persoana respectivă prezintă sau nu tulburări psihice.

„În cazul de faţă, bărbatul s-a urcat pe Casa Radio. Putea să-şi facă rău lui sau celor din jur. De aceea bărbatul este supus unei expertize a unei comisii de specilitate, formată din trei medici, care va stabili dacă suferă sau nu de tulburări psihice. Comisia stabileşte şi dacă bărbatul rămâne internat împotriva voinţei sale, prin procedura internării nevoluntare stabilită de lege pentru astfel de cazuri. Dacă o peroană se urcă pe o macara, pe o clădire şi-şi pune viaţa în pericol, este dus obligatoriu la comisia medicală care decide oportunitatea internării nevoluntare sau voluntare după caz”, a explicat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Spitalului Obregia, Rodica Năstase.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite