Strâmbă şi hidoasă, o nouă Uniune Europeană se clădeşte la Ditrău

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Odată săvârşit Brexitul, nu doar firmele din Regat au luat calea exilului. Aşa cum era de aşteptat, surplusul de inteligenţă a migrat şi el în căutare de orizonturi mai bune.

Şi care să fi fost acestea, dacă nu cele sugerate de proaspăt născuta intelectualitate de la Ditrău.

Aşa se face că, dimpreună cu soarta celor doi brutari, tot aici, la Primăria din comună, vor fi dezbătute şi celelalte subiecte fierbinţi ale momentului: antidotul temutului coronavirus, precum şi alegerile americane de anul acesta. Sigur, şi cele româneşti, dar acesta, nefiind un subiect atât de important, va fi lăsat pentru pauzele de ţigară.

În mărinimia lui, consiliul Ditrăienilor nu îi va mai lăsa să sufere însă pe cei doi brutari, precum şi pe alţii care le-ar mai putea urma: îi va împuşca direct. Să termine odată cu discuţiile inutile despre cine şi cum trebuie să facă pâinea locală, sau orice alte produse. Mult mai bine ca ea să stea nefăcută, sau, de ce nu, făcută de forţa de muncă locală plecată peste hotare şi expediată apoi prin curier. Ar fi şi mult mai ieftin.

Văzând că funcţionează planul creionat în marele Ditrău, se va pune apoi, bineînţeles, problema exportului său. Astfel va lua sfârşit disputa care a încrâncenat ditamai omenirea în ultimii 10-15 ani şi nu numai: globalişti versus suveranişti. Sau cosmopoliţi contra naţionalişti, cum vreţi să-i spuneţi. Până la urmă nici nu contează câtă vreme ei vor pune în operă ceea ce se va numi „The Final Ditrău Plan”, izgonind sau ştergând de pe faţa pământului, după caz, orice elemente alogene.

Evident, nici vocile critice nu vor avea altă soartă. Astfel, cei care vor îndrăzni să spună că oricare dintre cei doi srilankezi poate face faţă, oricând, cu brio, în oricare din funcţiile de vârf din România, fie ea de preşedinte sau prim-ministru, vor fi pedepsiţi exemplar. Şi pentru ca pe viitor să nu se mai poată naşte un asemenea scenariu halucinant, se va iniţia o petiţie cumplită, pe nume „Fără srilankezi în funcţii publice”. Iar cei care nu vor putea face dovada rădăcinilor neaoşe, ditrăiene, fireşte că vor expulzaţi din univers.  

Cât despre dilema clasică pe care o întâmpină, invariabil, orice imperiu, şi cel de la Ditrău va avea de făcut aceeaşi alegere imposibilă: să îşi dea sau nu mâna cu ditrăienii de toate rasele şi culorile care îşi vor cere furibunzi independenţa pe tot cuprinsul pământului? Să creeze sau nu o internaţională gigantică a celor care nu-şi vând sărăcia şi nevoile şi neamul? Grea întrebare.

Oricare ar fi răspunsul, însă, nu m-ar mira ca la primăria Ditrău să candideze Tudor Gheorghe. Şi să şi câştige.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite