Strângere de fonduri pentru salvarea Institutului Clinic Fundeni de Covid-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti
Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti

Asociaţia Balcanică de Acces Vascular  - BAVA - a lansat o campanie de strângere de fonduri în beneficiul Institutului Clinic Fundeni, pentru prevenirea şi combaterea infectării cu SARS-CoV-2 a pacienţilor şi cadrelor medicale.

Institutul Clinic Fundeni are un rol important în sistemul medical românesc deoarece aici se desfăşoară programele naţionale de transplant de organe solide şi de transplant de celule, precum şi proceduri medicale unice în România ce tratează o extensivă patologie oncologică  - inclusiv pediatrică - şi trebuie protejat de o eventuală contaminare cu SARS-CoV-2.

Riscurile de contaminare sunt majore atât pentru medici, cât şi pentru pacienţi.

Pentru ca activitatea spitalului să se poată desfăşura în siguranţă este absollut necesară realizarea unor circuite noi de triaj şi izolare înn exteriorul clădirii. 

„Soluţia rapidă şi eficace este achiziţionarea unor sisteme modulabile alcătuite din containere specializate. O configuraţie de bază, din 5 containere, este dotată cu grup sanitar, convectoare şi spaţii de vestiar, servind ca spaţiu-tampon pentru trierea şi izolarea unui număr de pacienţi, până la confirmarea testării SARS-CoV-2”, a declarat prof. dr. Dana Tomescu, preşedintele Asociaţiei BAVA, şef clinică ATI 3 la Institutul Clinic Fundeni şi membru în Comitetul reprezentanţilor zonali pe specialitatea anestezie şi terapie intensivă din cadrul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, în contextul pandemiei SARS-CoV-2.

 O altă destinaţie a fondurilor este achiziţia a două soluţii de transport electric în incinta spitalului, pentru probele recoltate şi pacienţi, precum şi de echipamente de protecţie, sisteme de sterilizare şi dezinfecţie necesare desfăşurării în siguranţă a actului medical. Suma minimă pentru realizarea acestei infrastructuri este de 175.000 de lei  - circa 36.000 de euro.

Persoanele juridice sau fizice care doresc să sprijine financiar acest proiect sunt rugate să acceseze www.bavainfo.org şi să completeze formularul de sponsorizare. Dr. Mihai Popescu, secretar BAVA, poate fi contactat la  0751075995 sau prin email: popescu.mihai1986@gmail.com, iar dr. Dana Tomescu, preşedinte BAVA, poate fi contactată pe explicaţii de specialitate privind necesitatea şi urgenţa acestei investiţii la telefon 0722300288.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite