Societate

articolul anterior articolul urmator

STS: CNAS e de vină pentru întreruperea funcţionării sistemului IT din sănătate

1
22 Jul 2019 19:27:54
Autor: Valentin Bolocan

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) confirmă într-un răspuns transmis hotnews.ro defecţiunea apărută în data de 26 iunie la una dintre sursele neîntreruptibile de energie (UPS) aflate în proprietatea sa, dar susţine că asigură alimentarea redundantă cu energie electrică pentru echipamentele CNAS.

Cine este vinovat pentru căderea sistemului IT din sănătate? "Întreruperea funcţionării echipamentelor CNAS a fost cauzată de lipsa redundanţei serverelor CNAS", transmite STS, citat de hotnews.ro. Agenţia a întrebat STS şi dacă este adevărat că dincolo de sistemele IT gestionate de CNAS, mai exista si o aplicatie STS care gestioneaza autentificarea digitala in sistem a medicilor. Practic, STS verifica autentificarea digitala a medicilor inainte de a transmite datele catre furnizorii de certificate medicale. Potrivit surselor hotnews.ro, si aceasta aplicatie a STS este uneori nefunctionala, fapt care produce blocaje.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

MESTERUL AURICA
22.07.2019, 20:35:57

DACA CEI DE LA STS NU SUNT IN STARE SA GESTIONEZE ACESTE ELEMENTE A CARDULUI DE SANATATE DE CE DAU VINA PE ALTI ? AAA ESTE SPECIFIC STS SA ARUNCE VINA NU ? CA LA ALEGERI EROARE ELECTORALA CIND IN TABLETE ERA U NUMAR DE VOTANTI SI IN URNE MAI MULTE VOTURI NU ?

+1 (3 voturi)