Societate

articolul anterior articolul urmator

De ce s-a blocat platforma de vaccinare. Persoanele din etapa a II-a pot să se programeze pentru imunizare începând de vineri - UPDATE

16
15 Jan 2021 16:16:51
Autor: Ionuţ Mureşan
Imagine: RoVaccinare
Imagine: RoVaccinare

Platforma pe care ar trebui să se înscrie românii încadraţi în etapa a doua a campaniei de vaccinare s-a tot blocat vineri, începând ora 15.00. Site-ul trebuie a fi oricând disponibil pentru programarea persoanelor peste 65 de ani, a celor cu boli cronice, sau care desfăşoară activităţi în domenii esenţiale. STS a anunţat că platforma este acum disponibilă, după ce s-a încheiat procedura de sincronizareşi transfer al datelor.

 

UPDATE ora 18.15: Serviciul de Teleocomunicaţii Speciale anunţă, vineri după-amiază, că platforma de programare la vaccinare este disponibilă, după ce s-a încheiat procedura de sincronizare şi de transferare a datelor.
 
„În acest moment platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ este disponibilă şi poate fi accesată la nivel naţional, în vederea programării pentru vaccinare.
 
Procedura de transferare şi sincronizare a datelor şi serviciilor din aplicaţia utilizată pentru etapa 1 în aplicaţia dezvoltată pentru etapa 2 s-a încheiat.
 
Precizăm faptul că, noua versiune a platformei a fost optimizată pentru a facilita înscrierea persoanelor vulnerabile – adulţi peste 65 de ani şi bolnavi de afecţiuni cronice. Aplicaţia are o interfaţă îmbunătăţită, care să vină în sprijinul populaţiei vulnerabile, a medicilor de familie, a angajatorilor şi tuturor celor care doresc să se vaccineze”, arată STS.
 
UPDATE ora 17.30: Site-ul Vaccinare-COVID.gov.ro/platforma-programare este din nou blocat, afişând mesajul:
 
„În acest moment se transferă datele din aplicaţia de programare pentru etapa I in aplicaţia de programare pentru etapa a II-a de vaccinare. Vă rugăm reveniţi! Vă mulţumim pentru întelegere!”
 
Platforma pe care se pot înscrie românii încadraţi în etapa a doua a campaniei de vaccinare s-a blocat vineri, la ora 15.00, pentru o scurtă perioadă de timp. Platforma era disponibilă la ora 16.00, pentru o scurtă perioadă de timp.
 

Explicaţiile STS

 
Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a explicat explică motivul pentru care platforma a fost blocată.
 
„Referitor la funcţionarea platformei naţionale pentru programare la vaccinare împotriva COVID-19, Biroul de presă al STS face următoarele precizări:
 
  • Având în vedere că trecerea de la prima etapa s-a realizat începând cu orele 15:00, în acest moment se realizează transferul tuturor serviciilor de pe platforma disponibilă pentru etapa 1 pe varianta actualizată pentru etapa 2.
  • Facem precizarea că platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ nu s-a blocat din cauza numărului de accesări multiple, fiind în procedură de actualizare.
  • Specialiştii STS desfăşoară activităţile tehnice necesare pentru asigurarea funcţionării în condiţii de siguranţă a platformei de programare la vaccinare.”, se arată  într-un comunicat de presă.
 
 
Imediat după ora 15:00, platforma a avut mai multe probleme, fiind afişate diferite mesaje, de la eroare la încărcare, până la mesajul „A apărut o eroare. Contactaţi administratorul”.
 
la accesarea siteului https://programare.vaccinare-covid.gov.ro, apărea mesajul „În acest moment se încarca datele în aplicaţia de programare pentru etapa a II-a de vaccinare. Vă rugam să reveniţi! Vă mulţumim pentru înţelegere!”. Dacă utilizatorul încerca să apese butonul „Mă programez”, acesta nu funcţiona.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

16 Comentarii

CRISTIAN Dan
15.01.2021, 16:26:30

Dar vi se pare ca acum functioneaza? O bataie de joc Made in Romania...

+3 (3 voturi)
s Geo
15.01.2021, 16:31:36

Intradevar, acum am incercat si eu sa le creez un cont parintilor mei, dar nu-l pot crea - tipic romanesc.

CRISTIAN Dan
15.01.2021, 16:33:54

Oare este prostie sau facut in mod special sa se vaccineze doar ai lor?!

kalu kalu
15.01.2021, 16:38:38

NU FUNTIONEAZA NICI ACUM !!! LA ORA 16.40 !!!

+1 (1 vot)
andipanda
15.01.2021, 16:39:26

Mai ce amatori. Da call centrele de ce nu functioneaza(16,30) ?

Vezi toate comentariile (16)

Modifică Setările