De ce s-a blocat platforma de vaccinare. Persoanele din etapa a II-a pot să se programeze pentru imunizare începând de vineri - UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: RoVaccinare
Imagine: RoVaccinare

Platforma pe care ar trebui să se înscrie românii încadraţi în etapa a doua a campaniei de vaccinare s-a tot blocat vineri, începând ora 15.00. Site-ul trebuie a fi oricând disponibil pentru programarea persoanelor peste 65 de ani, a celor cu boli cronice, sau care desfăşoară activităţi în domenii esenţiale. STS a anunţat că platforma este acum disponibilă, după ce s-a încheiat procedura de sincronizareşi transfer al datelor.

UPDATE ora 18.15: Serviciul de Teleocomunicaţii Speciale anunţă, vineri după-amiază, că platforma de programare la vaccinare este disponibilă, după ce s-a încheiat procedura de sincronizare şi de transferare a datelor.

„În acest moment platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ este disponibilă şi poate fi accesată la nivel naţional, în vederea programării pentru vaccinare.

Procedura de transferare şi sincronizare a datelor şi serviciilor din aplicaţia utilizată pentru etapa 1 în aplicaţia dezvoltată pentru etapa 2 s-a încheiat.

Precizăm faptul că, noua versiune a platformei a fost optimizată pentru a facilita înscrierea persoanelor vulnerabile – adulţi peste 65 de ani şi bolnavi de afecţiuni cronice. Aplicaţia are o interfaţă îmbunătăţită, care să vină în sprijinul populaţiei vulnerabile, a medicilor de familie, a angajatorilor şi tuturor celor care doresc să se vaccineze”, arată STS.

UPDATE ora 17.30: Site-ul Vaccinare-COVID.gov.ro/platforma-programare este din nou blocat, afişând mesajul:

„În acest moment se transferă datele din aplicaţia de programare pentru etapa I in aplicaţia de programare pentru etapa a II-a de vaccinare. Vă rugăm reveniţi! Vă mulţumim pentru întelegere!”

Platforma pe care se pot înscrie românii încadraţi în etapa a doua a campaniei de vaccinare s-a blocat vineri, la ora 15.00, pentru o scurtă perioadă de timp. Platforma era disponibilă la ora 16.00, pentru o scurtă perioadă de timp.

Explicaţiile STS

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a explicat explică motivul pentru care platforma a fost blocată.

„Referitor la funcţionarea platformei naţionale pentru programare la vaccinare împotriva COVID-19, Biroul de presă al STS face următoarele precizări:

  • Având în vedere că trecerea de la prima etapa s-a realizat începând cu orele 15:00, în acest moment se realizează transferul tuturor serviciilor de pe platforma disponibilă pentru etapa 1 pe varianta actualizată pentru etapa 2.
  • Facem precizarea că platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ nu s-a blocat din cauza numărului de accesări multiple, fiind în procedură de actualizare.
  • Specialiştii STS desfăşoară activităţile tehnice necesare pentru asigurarea funcţionării în condiţii de siguranţă a platformei de programare la vaccinare.”, se arată  într-un comunicat de presă.

Imediat după ora 15:00, platforma a avut mai multe probleme, fiind afişate diferite mesaje, de la eroare la încărcare, până la mesajul „A apărut o eroare. Contactaţi administratorul”.

la accesarea siteului https://programare.vaccinare-covid.gov.ro, apărea mesajul „În acest moment se încarca datele în aplicaţia de programare pentru etapa a II-a de vaccinare. Vă rugam să reveniţi! Vă mulţumim pentru înţelegere!”. Dacă utilizatorul încerca să apese butonul „Mă programez”, acesta nu funcţiona.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite