STUDIU 1 din 4 angajatori români intenţionează să facă angajări în următoarele trei luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unul din patru angajatori intenţionează să aducă oameni noi în companii în următoarele luni
Unul din patru angajatori intenţionează să aducă oameni noi în companii în următoarele luni

Perspectivele angajatorilor sunt optimiste pentru următoarele trei luni din an, dat fiind faptul că au anunţat că intenţionează să crească numărul de angajaţi. Aşa arată studiul Manpower privind Perspectivele de Angajare de Forţă de Muncă.

Mai exact, 25% din angajatorii români spun că vor să angajeze în al treilea trimestru din anul 2015, iar 11% anticipează scăderi, se arată în comunicatul de presă Manpower.

Potrivit directorului Mnapower, Valentin Petrof, piaţa este mai dinamică decât în trimestrele anterioare. „Mai mult de o treime din angajatori prevăd o schimbare în dimensiunea forţei lor de muncă şi doar 62% nu anticipează modificări. O mare parte a activităţii va fi pozitivă, dat fiind că 1 din 4 angajatori români anunţă intenţia de a îşi creşte numărul de angajaţi, dar diferenţele dintre regiuni şi sectoare de activitate continuă să persiste”, a declarat Petrof.

Specialistul arată că cei aflat în căutarea unui loc de muncă ar trebui să îşi evalueze oportunităţile de angare în ansamblu. Totodată, angajatorii ar trebui să ia în considerare bazine mai variate de forţă de muncă, cu nivele diferenţiate de talente disponible sau deficitare, atunci când îşi formulează strategiile de creştere şi investiţie.

În ce domenii se vor face angajări

Cu o singură excepţie, în ultimele zece trimestre angajatorii din industria prelucrătoare au fost cei mai optimişti din ţară şi continuă să prognozeze un ritm de angajare susţinut şi în trimestrul III/2015. Cea mai abruptă scădere faţă de trimestrul anterior, de 13 puncte procentuale, este raportată de către angajatorii din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul.

„Incontestabil, optimismul angajatorilor s-a atenuat puţin faţă de trimestrul anterior, dar intenţiile de angajare continuă să fie pozitive, ceea ce nu poate fi decât în avantajul celor aflaţi în căutarea unui loc de muncă, mai ales proaspeţii absolvenţi din 2015. Totuşi, această prognoză poate duce la dificultăţi în recrutare. S-a văzut recent că ponderea angajatorilor care spun că numărul de candidaţi calificaţi disponibili pe piaţă este insuficient pentru nevoile lor a crescut cu 7% faţă de 2014. Pe fondul unor planuri de angajare robuste, competiţia pentru talente se va intensifica, deci angajatorii ar trebui să aibă în vedere soluţii noi pentru a putea susţine creşterile de personal pe care le-au prognozat în trimestrul III”, a explicat Petrof.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite