Societate

articolul anterior articolul urmator

STUDIU Adolescenţii LGBQ au tendinţă de suicid de patru ori mai mare

10
14 Feb 2020 14:08:17
Autor: Simona Chirciu
Adolescenţii LGBQ au tendinţe suicidare mai des FOTO: pixabey
Adolescenţii LGBQ au tendinţe suicidare mai des FOTO: pixabey

Un nou studiu arată că adolescenţii care fac parte din minorităţi sexuale (LGBQ - Lesbiene, Gay, Bisexuale/i, Queer) încearcă mai des să se sinucidă decât adolescenţii heterosexuali. De vină ar fi politicile anti-minorităţi sexuale şi discriminarea prin care persoanele non-heterosexuale trec.

Cercetătorii de la Universitatea din Boston arată că în ultimii ani, mai mult de 20% din adolescenţii LGBTQ din Statele Unite au încercat să se sinucidă, conform publicaţiei pshycentral.com. Şi asta pentru că politicile anti-LGBQ înrăutăţesc sănătatea mintală a adolescenţilor şi tinerilor minoritari sexual. 
 
 „Este vital ca instituţiile educaţionale şi de sănătate să îmbunătăţească sănătatea celor LGBQ, prin introducerea disciplinei privind sănătatea în curricula şcolară în învăţământul gimnazial şi liceal, dar o disciplină care să fie inclusivă privind sănătatea acestor minorităţi sexuale”, a precizat dr Julia Raifman, una dintre cercetători. 
   
În 2017, circa 6% din adolescenţii heterosexuali au spus că au încercat să se sinucidă în ultimul an, în timp ce, 20,1% din tinerii LGBQ au încercat asta. 
 
Peste 110.000 de adolescenţti LGBQ au participat la cercetare. Totuşi, studiul omite exeperienţele persoanelor transsexuale (n.r).

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

Tomescu Tom
14.02.2020, 14:27:32

Exista politici anti - minoritati sexuale ???? Are SUA .. o asa politica ? Sau UE ? Sau o politica discriminatorie ? Le interzice cineva sa faca ce vor, in intimitatea lor ? Nu cumva va jucati cu cuvintele ?

+2 (2 voturi)
un motan intransigent
14.02.2020, 14:36:04

Nimica nu mai e interzis, totul "se poate". Daca clacheaza, inseamna ca natura actioneaza si restabileste situatia normala. E bine! Asta-i solutia!

+1 (1 vot)
marius cristian
14.02.2020, 15:07:59

De vină ar fi politicile anti-minorităţi sexuale şi discriminarea prin care persoanele non-heterosexuale trec. Pe bune?!? Sau mai curand constientizarea faptului ca sunt a-normali , ne-naturali si ne-firesti?!? Deci pentru menajarea lor trebuie terorizati cu legi anti-bullying milioanele de copii straight , si cu creierele spalate de propaganda LGBTQ si ideologie de gen.

+2 (4 voturi)
pathfinder
14.02.2020, 15:26:40

Deci problema nu e ca bate vantul prin mansarda ci ca-s discriminati. Baaaaaa, si tiganii se plang ca-s discriminati da' nu vezi unu' sa-si puna streangul la gat. Ca le place viata, asa cum e a lor...

0 (2 voturi)
pathfinder
14.02.2020, 15:28:54

"Totuşi, studiul omite exeperienţele persoanelor transsexuale (n.r)." Ha! Ha! Ha! Ha! Ha! Ha! Ha! Ha! Ha! Ha! Carevasazica am ras cu lacrimi. Multumesc frumos tanti Simona. Sau ... nenea?!?

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările