STUDIU Bucureştenii petrec în trafic, într-un an, echivalentul unui concediu de vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: 123 RF
FOTO: 123 RF

Şoferii din Capitală petrec în trafic nouă zile în plus, pe an, în comparaţie cu cei dintr-un oraş mai mic sau nu atât de sufocat de aglomeraţie. Un studiu recent arată că Bucureştiul e al cincilea cel mai aglomerat oraş de pe glob, în timp ce în Europa, conduce detaşat.

Un studiu a calculat timpul pierdut în trafic în oraşe de pe glob cu peste 800.000 de locuitori. Un conducător auto din Bucureşti iroseşte pe zi câte 57 de minute peste media normală. Adunate, rezultă 218 ore într-un an, arată digi24.ro. 

Dimineaţa şi seara în traficul din Bucureşti înseamnă mulţi nervi şi câteva ore pierdute pe drumuri. Bucureştiul este pe locul 5 printre cele mai aglomerate oraşe din lume. Ne depăşesc doar Mexico City, Bangkok, Jakarta şi Chongqing din China.

În Europa, capitala României este oraşul în care se circulă cel mai greu. Petrecem de 2 ori mai mult timp în trafic decât ar trebui pentru distanţele parcurse. Imediat după noi se află Moscova. Metropole precum Roma şi Paris sunt abia pe locurile 6 şi 7.

Practic bucureştenii petrec în maşină 9 zile în plus pe an faţă de timpul pe care l-ar petrece în condiţii de trafic normal. Prin comparaţie cele 9 zile sunt echivalentul unui adevărat concediu de vară.

O alternativă la blocajele din trafic este transportul pe două roţi: bicicleta sau mai nou trotineta electrică, două mijloace din ce în ce mai populare în oraşele din România.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite