Societate

articolul anterior articolul urmator

Studiu: Consumul energetic al creierului copiilor poate influenţa greutatea acestora

1
26 Jun 2019 12:37:41
Autor: Iulia Cimpoeru
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Variaţiile necesarului de energie pentru funcţionarea creierului copiilor influenţează greutatea acestora, conform unui studiu recent.

Autorii studiului susţin că această creştere în greutate are loc în momentul în care cantitatea de energie consumată prin activitate, este mai mică decât cantitatea de energie obţinută prin hrană.

Mai mult, cercetătorii au precizat că, în perioada copilăriei, jumătatea din cantitatea de energie folosită de un copil se duce către funcţionara creierului, informează Science Daily.

Variaţiile necesarului energetic al creierului copiilor pot influenţa creşterea în greutate, susţin autorii studiului,  Christopher Kuzawa de la Universitatea Northwestern, şi Clancy Blair de la New York University School of Medicine.

„Atunci când copiii au vârsta de 5 ani, creierul lor foloseşte aproximativ jumătate din energia pe care o asimilează. Şi, totuşi, nu ştim cum variază acest consum între copii”, au precizat autorii studiului în articol,

Oamenii de ştiinţă au mai precizat că această descoperire va fi utilă în tratarea obezităţii copiilor: „Un scop major al lucrării noastre este să atragem atenţia asupra acestui vid informaţional şi sperăm că cercetătorii vor fi încurajaţi să efectueze aceste măsurători în cadrul viitoarelor studii legate de dezvoltarea copiilor, mai ales în cazul studiilor care se concentrează asupra luării în greutate şi a riscului de obezitate”.

Autorii studiului au mai menţionat că este important să se analizeze în ce măsură programele educaţionale, care au rolul de a încuraja dezvoltarea cerebrală a copiilor, influenţează consumului de energie al creierului acestora. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

foarte atent
26.06.2019, 13:21:57

cercetam, dar nu stim nimic...ma, voi va tineti de glume?!

+1 (1 vot)
Modifică Setările